Blogg

Här i bloggen skriver vi inte bara om köket utan alla typer av renoveringar och byggprojekt i hemmet. Det kan handla om badrumsrenovering, takläggning eller ommålning/tapetsering. 

RSS

Ventilation i Stockholm för ren luft

23 Sep 2022

Särskilt för alla som bor i storstäder är luften vi andas in en viktig fråga. Se över din ventilation i Stockholm, så att den verkligen fungerar som den ska.

Det finns regler för både villor och hyreshus, men för en privatperson är det lätt att frågan om ventilation faller i glömska efter den första inspektionen. Man märker inte om anläggningen delvis slutar att fungera, eller om det har samlats smuts och mikrober i fläktrören. Det man inte ser har man inte så ont av.

Många allergier och luftvägsproblem kan undvikas om man får hemmet ordentligt vädrat. Speciellt för dem som vistas inomhus under större delen av tiden är det viktigt med ren luft. Därför finns det också speciella regler om obligatorisk ventilationskontroll, OVK, i offentliga byggnader och flerfamiljshus.

Ventilation för en god hälsa

Du vet själv när du har suttit i en lokal med mycket folk, hur ovädrat det kan bli där. Om man har en klimatanläggning och inte bör öppna fönstret, är det verkligen viktigt att ventilationen fungerar på bästa sätt. Huvudvärk och trötthet kommer smygande, men man kanske inte tänker på att det är luftens kvalitet som är för dålig.

Det är certifierade inspektörer som kontrollerar att alla fläktar i din ventilation i Stockholm verkligen fungerar. Plast kan spricka och filter behöver bytas. Inuti fläktrören gör man rent med speciell utrustning. Du får åtgärder dokumenterade och om något behöver bytas, görs det på ett professionellt sätt, så att du kan vara trygg med kvaliteten på inandningsluften.

Fönster med snabb leveranstid – finns i Sverige

17 Sep 2022

Fönster kan behöva bytas snabbt. Men då gäller det att de inte fastnar på vägen till ditt hem. Leta efter en svensk fönstertillverkare med korta leveranstider.

Om du står med en villa vars fönster håller på att ruttna sönder, vill du säkert få dem bytta så snabbt som möjligt. Särskilt innan nästkommande vinter, med tanke på hur mycket dyrbar värme som kommer smita ut genom fönsterkarmar och tunna fönsterglas. Men i dag är det inte mycket som görs i en handvändning. Framför allt inte när det är leveranstider inblandat.

Särskilt många importerade varor drabbas av extremt långa leveranstider, på grund av det oroliga läge världen befunnit och fortfarande befinner sig i. Redan innan corona-pandemin var det tal om den ökända bristen på halvledare, och i och med corona kollapsade många industriers logistiska kedjor.

Fönster en del av den svenska industrin

När du ska beställa just fönster har du dock mycket goda möjligheter att faktiskt få din leverans inom mycket kort efter att du lagt din beställning. I Sverige finns flera inhemska fönstertillverkare som har god lagerhållning och kan leverera snabbt. Trots omvärldens oroliga status.

Om du handlar av en svensk fönstertillverkare stödjer du också den inhemska industrin, vilket många experter menar kommer vara extra viktigt under de år som ligger framför oss. Den svenska hantverkstraditionen är stark, och det har även tidigare visat sig vara en god tillgång i kristider. När du handlar fönster av en inhemsk producent behöver du inte oroa dig för att dina fönster inte kommer hålla den höga kvalitet som svensk byggnadsstandard gjort sig berömd för. Dina nya fönster kan du beställa från detta företag: villafonster.se

Fönsterputs förgyller hemmet i Åkersberga

16 Aug 2022

Fönsterputs i Åkersberga gör din fantastiska utsikt full rättvisa. Samtidigt bidrar det till en hemtrevlig känsla, och är väl värt en liten extra utgift.

Skitiga fönster gör ingen glad. Särskilt inte i en så naturskön kommun som Åkersberga. I Stockholms vackra närorter har du betalat premium för din underbara utsikt. Då ska inte någon utebliven fönsterputs ställa sig i vägen.

Samtidigt är det svårt att hinna med allt som ska göras i hemmet. Särskilt när du bor i en stressig storstad. För även om du flytt innerstadens hetsiga puls och flyttat ut till Åkersberga, fortsätter nog livspusslet vara en utmaning. Så är det för de flesta familjer. Att ta in hjälp med hemstädning och fönsterputs är en bra lösning för många hushåll.

Fönsterputs är värt pengarna flera gånger om

Att anlita hjälp med fönsterputs i Åkersberga behöver heller inte vara så dyrt. Särskilt inte med tanke på den hemtrevliga känsla rena fönster ger. Ofta kan det vara svårt att sätta fingret på vad det är som gör att gemytet inte riktigt vill infinna sig, trots att du puffat kuddarna i soffan och satt en vas blommor på bordet.

Däremot brukar det bli otroligt tydligt vad det var som fattades, när fönsterputsningen väl är gjord. Det är helt enkelt en sådan där grej som du inser värdet av först när jobbet är klart. Så vänta med att klaga över prislappen på fönsterputsningen tills efter du ser resultatet. Då kommer du nog till och med vara villig att lägga på lite dricks. Få dina fönster putsade av detta företag: renafönster.se

Investera i yta och bekvämlighet med attefallshus i Stockholm

14 Aug 2022

Alla hem behöver extra ytor. Med attefallshus i Stockholm bygger du till 30 kvm utan bygglov. Kontor eller gäststuga? Endast fantasin sätter begränsningar.

Är det något som en majoritet av alla husägare i landet är överens om? Kanske svårt att hitta något som alla gillar eller ogillar, men ingen önskar sig mindre yta i bostaden. Trenden med hemarbete lär också fortsätta och därmed behoven av extra ytor. Likaså väljer fler idag hemester och med detta kommer behov av utrymmen för gäster.

Dessa behov är på intet sätt svåra att kombinera. Ett attefallshus i Stockholm kan med lätthet användas som arbetsrum under årets flesta månader för att sedan förvandlas till bekvämt semesterboende för kär familj eller goda vänner. Allt detta utan besvär med tillstånd och avgifter. Endast tillstånd för byggstart behövs. Vad finns att ogilla?

Attefallshus för alla behov

Dessa 30 kvm räcker till mer än man kan tro. Det finns utrymme för både sanitet och matlagning för den som önskar inreda sitt attefallshus. Plus skrivbordet där du sköter ditt jobb i suverän ensamhet och lugn och ro, förstås. Och önskar du inget av detta utan en träningslokal eller ett hobbyrum så finns alla möjligheter även där.

Ett attefallshus är i de allra flesta fall avsett för att bekvämt kunna erbjuda ett extra rum för mer eller mindre permanenta gäster. Vill man ha pappa eller mamma på nära håll men ändå behålla allas integritet är ett extra litet hus perfekt. För att inte tala om de vuxna barnen utan egen bostad.

Prisvärda fönster sökes

10 Aug 2022

Är du ute efter prisvärda fönster kan du med fördel vända dig till en onlinebutik. Priserna kan ofta hållas nere och lagerhållningen är för det mesta god.

När Jessica och hennes man skulle byta ut alla fönster i sommarstugan fick de först lite panik. Tanken var nämligen att de skulle bosätta sig permanent i sommarstugan sedan alla barnen var utflugna. De behövde byta samtliga fönster från tvåglasfönster till treglasfönster för att inte huset skulle läcka för mycket värme under vintrarna.

Paniken handlade om pris och utbud. De hade svårt att hitta prisvärda fönster i rätt mått när de åkte runt till allehanda byggvaruhus. Då hösten redan stod för dörren, lägenheten var såld och alla möbler och kartonger överflyttade behövde de få tag i fönster omedelbart. Snickaren var redo, men varken Jessica eller hennes man kunde hitta lämpliga fönster.

Prisvärda fönster online

När snickaren låg på för tredje gången och frågade om de hade fått tag i fönster var de tvungna att åter säga nej. Han tipsade då om att det går att hitta prisvärda fönster online, ofta med snabb leveranstid. De hade tidigare tänkt att de gärna ville känna på sina nya fönster men när de nu gjorde en sökning tänkte de omedelbart om.

De fick genast upp resultat som passade vad gällde både mått och utseende. Inte nog med det, priset var riktigt bra! De bestämde sig för att beställa alla fönster och bara en kort tid därefter kunde snickaren komma och sätta in dem. Resultatet blev över förväntan och när vinterkylan var som hårdast levde de gott i sin älskade stuga.

Badrumsrenovering gör din lägenhet säljbar i Stockholm

12 Jul 2022

Badrumsrenovering kan ge dig ett försprång på bostadsmarknaden i Stockholm. I dag tvekar många köpare in i det sista och letar efter minsta fel på objekten.

Det råder svajiga tider på bostadsmarknaden. Många tvekar plötsligt inför minsta beslut, även om de bara för några år sedan sålde och köpte lägenheter utan någon vidare betänketid. I dag är dock läget ett helt annat, och kommer sannolikt vara så under många år framöver.

Då är det dags för dig som faktiskt ska sälja din lägenhet, att se till att det inte finns något som kan väcka ytterligare tvivel hos en köpare. Som ett gammalt orenoverat badrum, till exempel. Tiden då en köpare såg ett renoveringsbehov som något positiv är sedan länge förbi. I dag gäller det att ha sin lägenhet i toppskick inför en försäljning.

Badrumsrenovering viktigt på en konkurrensutsatt bostadsmarknad

En badrumsrenovering kan göra att din lägenhet glider in i det toppskikt av bostadsobjekt som genererar premiumpriser på Stockholms bostadsmarknad. Faktiskt kan en sådan renovering helt och hållet betala sig själv, i och med det högre pris du kan få ut för lägenheten vid försäljning. Se till att få in offerter från olika aktörer för att säkert kunna räkna på det.

Sannolikt kommer det redan vid mäklarens utgångspris märkas en tydligt skillnad gentemot vad samme mäklare föreslagit som prisbild innan renoveringen. Många mäklare rekommenderar faktiskt att viktiga rum som badrum eller kök genomgår en renovering innan försäljningen. I alla fall på en bostadsmarknad som är så konkurrensutsatt som den i Stockholm.

Professionell golvslipning i Stockholm

2 Jul 2022

Dags att slipa golven? Golv måste underhållas och en golvslipning gör att den förväntade livsåldern kan nås. Utöver det så kommer en golvslipning även med andra fördelar.

En golvslipning är betydligt billigare än vad det kostar att köpa in - och lägga - ett nytt golv. Det är den stora fördelen. Även om du - vilket rekommenderas - tar professionell hjälp med din golvslipning i Stockholm så kommer du ändå att komma betydligt billigare undan än om du väljer att köpa ett nytt golv.

Dessutom är en annan fördel den att ett äldre trägolv eller en äldre parkett har vuxit klart. Trä är ett levande material som rör sig vid temperaturskillnader och beroende på fuktighet. Ett nytt golv kan i och med det spricka och få bubblor. Det gamla golvet är intakt och färdigt: det har redan gjort den resan och utvecklat en egen personlighet och ett eget uttryck.

Välj en annan ytbehandling efter golvslipning

Att man kan tröttna på ett golv är ett faktum. Men, även då kan en golvslipning vara en bra lösning. Detta sett till att man efteråt de facto kan göra förändringar genom att välja en annan ytbehandling. Det innebär även att du kan byta färg och förändra ditt golv på ett tydligare sätt. Inte ens den gamla nackdelen med golvslipning är relevant längre. Numera så kan en sådan erbjudas dammfritt. Du kommer således att slippa hitta finkornigt slipdamm i hela din bostad i Stockholm efter att slipningen skett. Dagens slipmaskiner suger upp lejonparten av detta direkt. Kort sagt: välj en golvslipning om den möjligheten finns!

Byggstädning Stockholm - viktigt att göra rent

26 Jun 2022

En bortglömd punkt i samband med en renovering handlar om byggstädning. En byggstädning i Stockholm sker med ett tydligt syfte som handlar om att möjliggöra för en besiktningsman att göra sitt arbete. Och: en besiktningsman är i sin tur en absolut nödvändighet att anlita. Detta då det finns fog för att misstänka att jobbet kan vara av sämre kvalitet än vad man förväntar sig.

Som en följd av Rot-avdragets införande så har man sett att fler företag sett dagens ljus. Det finns en större efterfrågan av professionella hantverkare hos gemene man och därmed så finns det också fler möjligheter att bli anlitad som snickare, målare, rörmokare eller exempelvis elektriker. Detta har dock även skapat en oväntad och ovälkommen konsekvens som ligger i att företag som saknar både kunskap och moralisk kompass tagit sig in på marknaden. Det ligger bakom den stora ökningen av fuskjobb som kommit under senare år och de ackumulerade konflikterna mellan beställare och utförare i Stockholm.

Det går även att förklara många av de tvister gällande dolda fel som uppkommer i samband med bostadsaffärer. En säljare anlitar hantverkare för en renovering och säljer sedan bostaden till ett högt pris - köparen upptäcker efter viss tid en massa problem i den renovering som utförts och vill ha tillbaka en del av köpeskillingen. Något som leder till en tvist. Mitt i allt detta så blir vikten av en besiktningsman enormt stor. Oavsett renovering eller byggnation så måste man säkerställa kvalitet genom en extern granskning utförd av en besiktningsman. För att denne ska kunna utföras så krävs den byggstädning i Stockholm vi nämnde ovan.

En byggstädning är ingen vanlig städning

En byggstädning handlar inte om en massa finlir. Det finns andra typer av städningar - exempelvis hemstädning - som passar bättre in på den beskrivningen. Väljer du en byggstädning i Stockholm så handlar det mer om en professionell röjning av en arbetsplats där allt bråte, allt skräp och alla skrymmande saker sorteras, organiseras och körs till miljöstationen.

Det handlar således, baserat på detta, om ett ganska tungt jobb där man även måste använda speciella maskiner för att kunna göra rent. Sågspån och slipdamm kan exempelvis förstöra en vanlig dammsugare. Viktigt är därför att man som beställare klargör för städföretaget om vad man förväntar sig och varför man är i behov av en byggstädning i Stockholm.

Det går ofta att kombinera en sådan med en finare typ av städning och genom detta slå två flugor i en smäll: en byggstädning möjliggör för besiktningsmannen att granska renoveringen - den finare städningen efteråt möjliggör för dig att kunna använda utrymmet och njuta av den renovering som skett utan att behöva börja med att städa. Du kan använda Rut-avdraget för båda dessa typer av städningar och genom detta dra av 50% av den totala kostnaden för arbetet. Det är en rejäl investering. Läs mer om byggstädning på den här hemsidan: byggstädningstockholm.biz

Att köpa container är en kostsam historia

13 Jun 2022

Syftet med att köpa container kan vara att underlätta lossning eller lastning av transportfordon. Kanske vill du ha tillgång till ett tillfälligt lagerutrymme?

När du ska köpa container och komma över en som är riktigt stor innebär det att du behöver hosta upp en rejäl slant. En lite mindre container kan du hitta för några tusenlappar. De riktigt stora kan närma sig miljonen. Det är alltså ett stort spann på priser när det gäller olika slags containers.

De olika priserna har att göra med materialet och storleken på containern. Ska du ha en riktigt liten container som inte behöver vara så hållbar så bidrar det självklart till ett lägre pris. Ska den hålla för tunga laster och kunna lastas om flera gånger behöver det vara starkt material och bra kvalitet.

Köpa container som är begagnad eller ny?

Ska du ha en container till ett tillfälligt arrangemang kan det passa bra med en begangnad. Du kanske har ditt arrangemang återkommande varje år och vill ha köpa container i stället för att hyra. Då kan du ju samtidigt förvara sakerna du använder i containern under året. Det är en bra lösning på flera problem.

Det går att köpa container som är både bra och begagnade. Likaså går det att köpa sprillans nya. Det går även att hyra både begagnade och nya containrar. Det handlar hela tiden om hur det kan vara till nytta för dig. I slutändan är det du som tar det avgörande beslutet om att köpa eller hyra.

Kompetent inredare i Stockholm

13 Jun 2022

Att ta hjälp av en inredare när man behöver nya idéer till huset i Stockholm är både praktiskt och spännande. En utomstående med kunskap kan göra stor skillnad.

Ett hus i en mäklares fönster fick Antons hjärta att hoppa till. Där var det: huset de drömt om ända sedan de träffades, han och Karin. Båda hade samma smak och älskade skärgården med sina små öar och blåa vatten. Men de var medvetna om att ett vitt kalkstenshus skulle behöva byggas om de ville ha det i Stockholms skärgård.

Han hade gått in på ren impuls och bokat visning utan Karins vetskap. För plötsligt förstod han att detta inte var en slump. Deras tioåriga bröllopsdag var i antågande och vad kunde vara en mer perfekt gåva? Kanske kunde han föreslå att de skulle förnya sina löften och säga att han hade en perfekt plats för det.

Den inredare som bokades kunde sitt jobb

Dagen efter köpet mötte han en inredare i huset. Han hade gillat bilderna på hemsidan och bokat tid. Inredaren gav till ett förtjust rop när hon såg den öppna planlösningen på nedre våningen och sa att hon fick medelhavs-vibbar. Anton skrattade och förklarade att det var precis vad han var ute efter.

Förnyandet av deras bröllopslöften gjordes vid havet där anhöriga väntade. Efter ceremonin berättade Anton om huset och visade Karin in. Där väntade inredaren med förslag på inredningsdetaljer. Anton hade bett denne ta fram idéer. Senare skulle de ta en noggrannare titt och ta beslut tillsammans om sitt framtida hem i Stockholms skärgård.

Vill du veta mer om golvläggare i Uppsala?

8 Jun 2022

En golvläggare i Uppsala är oftast någon som är praktiskt lagd. Det är nog en person som tycker om att arbeta med sina händer och se ett synligt resultat.

Om du någon gång har tittat på när en golvläggare arbetar har du fått se hur personen njuter av att arbeta med sina händer. Kanske hävdar den personen att det är ett arbete som kräver mycket tankeverksamhet. Det är ju sant. Allt bitar måste ju passa samman och fogas ihop till en perfekt helhet.

Att bara lägga upp bräder på måfå fungerar alltså inte. Först ska det mätas. Sedan sågas. Därefter bäras in till rummet där golvet ska läggas. Sedan är det dags att få allt på plats. Med hjälp av hammare, spik och lim kommer så småningom golvet på sin rätta plats.

Olika vägar att gå för att bli golvläggare i Uppsala

Det vanligaste om du vill syssla med golvläggning i Uppsala är att du börjar på ett yrkesprogram. Där studerar du både teoretiskt och praktiskt under loppet av två år. Sedan är det praktikplats på ett bygge som gäller. Det tar ungefär lika lång tid. Man brukar säga två och ett halvt år.

Under tiden du går som lärling får du lärlingslön. Det är tänkt att du ska prova på och lära dig alla moment som en golvläggare kan tänkas göra. På detta vis blir du rustad att klara av allt ett arbetsliv har att erbjuda. Det händer ibland att en lärling blir anställd där hen haft sin praktik.

Ny golvyta med golvslipning i Göteborg

3 Jun 2022

Du behöver inte köpa ett nytt golv för att få ett nytt golv. Nej, det är inte magi. Det är golvslipning som du kan göra i Göteborg eller staden du bor i.

Fullt ös medvetslös, det är så det många gånger känns i ens hektiska liv i Göteborg. Dörren går varm, ungdomar och barn springer in och ut. Vänner drar de med sig och hela hemmet är fyllt av liv. Barn är underbara, men inte lika roliga när saker kastas i golvet eller tappas. Det börjar minsann synas på golvet att det har fått sig några omgångar.

Det är inte en katastrof att det är just golvet som fått sig några smällar. För det går enkelt att antingen byta ut, eller göra en golvslipning på. Visst finns det roligare saker att lägga pengarna på. Men kan du göra en golvslipning behöver det inte kosta alltför mycket. Dessutom kan du använda dig av ROT-avdraget.

Hur gör man en golvslipning i Göteborg?

Det är inte ovanligt att människor försöker sig på en golvslipning själva. Man kan hyra golvslipningsmaskiner för ett väldigt billigt pris. Med det kan du få ett helt nytt golv. Eller så kan du förstöra det ännu mer. Slipar man inte rätt, så kommer det synas på resultatet.

Tar du hjälp med golvslipning i Göteborg så kan du vänta dig ett perfekt resultat. Golvsliparna vet exakt hur de ska föra maskinen och kan dessutom med sina moderna maskiner göra det dammfritt. Du får ett fint och nytt golv att njuta av.

Golvläggare i Göteborg lägger parkettgolvet du drömt om

29 May 2022

Har du drömt om att få ett parkettgolv där hemma? Vill du ha ett gediget och ordentligt golv är det en golvläggare i Göteborg som kan förverkliga din dröm.

Vill du ge ditt hem ett extra lyft kan parkettgolv ge dig detta. Har det i nuläget bara plastmatta eller till och med någon form av klinkers, är parkettgolv ett stort steg uppåt. Satsar du på ett kvalitativt parkettgolv, lagt av en kompetent golvläggare, har du en god investering för många år framåt.

Parkettgolv kan kännas som extra lyxigt och inget du kan lägga pengar på. Men i grunden är det en investering inför framtiden. Med ett parkettgolv får du som ett nytt golv bara genom en slipning. När du eventuellt sedan säljer ditt hus eller din lägenhet kommer du att få tillbaka vad du lagt på golvet vid försäljningen.

Golvläggare vet precis hur man lägger det rätta golvet

Din golvläggare i Göteborg kan ge dig det där parkettgolvet du drömt om. Om det är så att du har full koll på den ekonomiska vinsten av det så har du även den estetiska aspekten av det. Jämför även känslan att gå över ett plastgolv lagt över en spånskiva på ett betonggolv, med att gå över ett levande parkettgolv.

Ett parkettgolv vinner mot alternativen varje gång. Din golvläggare vet hur man får fram den där känslan av ett levande golv och kan förverkliga dina drömmar om ett sådant. Anlita din golvläggare och låt denne börja jobba. Din dröm väntar på dig.

Att lägga fiskbensparkett kräver experthjälp

22 May 2022

Vill du lägga fiskbensparkett i hemmet ska du anlita en ansedd firma. Det är inte helt lätt att få det på plats, så det är ingen bra idé att göra det själv.

Visst skulle det vara snyggt med fiskbensparkett? Det finns få saker som lyfter skönheten i ett rum på samma sätt. Om du leker med tanken på att lägga in en parkett så gör du klokt i att anlita proffs till att utföra arbetet. Det är absolut ingen bra idé för en ovan person att lägga fiskbensparkett på egen hand.

Svårigheten ligger i att placera stavarna helt rätt. Gör man det minsta fel i början kommer det spåras över hela golvet. Det är som att felet fortplantar sig och allt blir bara värre. Det handlar om precision, mått och vinklar. Underlaget ska vara alldeles plant också. Annars går det illa.

Fiskbensparkett kan du lägga om du är mycket noggrann

Även om ett proffs är att föredra så finns det ju andra alternativ. Att lägga sin egen fiskbensparkett är förstås helt möjligt. Då behöver man först utrusta sig med en stor portion tålamod. Lägg till mycket lugn och en envis vilja att göra rätt från början, samt en och annan instruktionsvideo.

Du kan lägga fiskbensparkett på flera olika underlag. Det kan till exempel ligga på ett betonggolv. Andra underlag kan vara plywood eller vanliga spånskivor. Har du redan ett befintligt trägolv som är gjort av gamla hederliga plankor går det alldeles utmärkt att lägga fiskbensparkett på det underlaget. Ta reda på mer om fiskbensparkett på denna hemsida: www.läggafiskbensparkett.se

Uppgradera ditt kök med nya smarta lösningar

15 May 2022

Uppgradera ditt kök när du renoverar och byt ut dina gamla vitvaror mot ny smart teknik. Smarta vitvaror är här för att stanna. Släpp in tekniken!

Smarta kök - en teknisk revolution

Tekniken har blivit en allt större del av vårt liv. Nu har den även flyttat in i våra kök för att underlätta matlagning och annat köksbestyr. Smarta spisar som är självrengörande, har inbyggd fläkt och går att styra med mobiltelefonen är redan ett faktum. Även kylskåp med kameror och sensorer som snabbt kan kyla ner varm mat och som vet vad du saknar för ingredienser när du skall steka pannkakor finns på marknaden. De som bygger nytt eller renoverar sina kök har mycket smarta funktioner att välja mellan. Den här texten är för dig som skall bygga nytt kök eller göra en köksrenovering i Örebro.

Vad menas med smart teknik?

Smart teknik är sådan som är integrerad i våra hem på ett smart sätt och som hjälper oss i vardagen och gör våra sysslor lättare och vår tillvaro bättre. Smart teknik kan vara allt ifrån smidigt gömda eluttag till lampor som är kopplade till din klocka och som dimmar belysningen på kvällen när din puls går ner. Den här tekniken är ibland integrerad med din telefon eller klocka och ibland kan även maskinerna “prata med varandra” och ge varandra olika instruktioner.

Köksrenovera med smarta vitvaror

Om du skall skaffa nya vitvaror så är det smart att investera i smart teknologi. Tekniken kommer inte gå bakåt och du kan lika väl hoppa på tåget nu, det kommer bara underlätta för dig. De smarta vitvarorna kommer hjälpa dig göra bra val. Köksfläkten kan till exempel integreras med din spishäll så att den gör på högre effekt när du höjer värmen. De smarta vitvarorna kan också hjälpa dig spara på miljön. Din smarta diskmaskin kan känna av vilken typ av disk som finns i maskinen och på så sätt välja ett program som är effektivt och miljövänligt.

Andra smarta lösningar för ditt hem i Örebro

Den smarta tekniken är framförallt bra när det kommer till säkerhet. Genom smart teknik kan du koppla samman flera olika larm såsom inbrottslarm, brandlarm och vattenlarm. När något av larmen går kan du välja att det till exempel skickar sms till dina andra familjemedlemmar eller att det ringer brandkåren. Du kan se på din telefon exakt vart det brinner eller vilket fönster som inbrottstjuven tagit sig in genom.

Smart teknik är också helt oöverträffat när det kommer till trivsel och underhållning. Du kan sätta på musik, dämpa belysningen och tända en brasa på din TV - allt med ett fingertryck.

← Äldre inlägg