Blogg

Här i bloggen skriver vi inte bara om köket utan alla typer av renoveringar och byggprojekt i hemmet. Det kan handla om badrumsrenovering, takläggning eller ommålning/tapetsering. 

RSS

Relining lagar och renoverar avloppsrör i Stockholm

6 Feb 2023

Relining är en miljövänlig och kostnadseffektiv metod som används i många äldre fastigheter i Stockholm för att renovera gamla eller skadade avloppsrör.

Avloppsrör börjar ofta bli gamla och slitna efter ungefär 30 år. När rören börjar bli slitna ökar risken för stopp, översvämningar och läckor. Det bästa du kan göra om du bor i ett äldre hus är att kontrollera rörsystemet, det kanske är dags för relining.

Relining är en populär metod för att renovera och reparera avloppsrör i Stockholm. Tekniken gör det möjligt att få ordning på rören utan att gräva upp eller riva fram dem. Med moderna material och tekniker utförs relining snabbt och smidigt utan att de boende behöver flytta ut. Rören blir som nya och metoden är miljövänlig.

Relining är det moderna sättet att hantera slitna avloppsrör

När du kontaktar ett företag som arbetar med relining börjar de med att filma rören från insidan. Nästa åtgärd blir att använda hett vatten och en högtrycksspruta för att tvätta rent insidan och få bort eventuella avlagringar. När röret är rent är det dags att spruta in den massa som kommer att skydda röret och göra det slätt.

Metoden kallas relining eller rörinfodring och gör att rören blir som nya. Materialet som sprutas in lägger sig som en skyddande hinna på rörens insida. Den nya ytan består av ett hårt, tåligt material som står emot förslitning och rötskador och formar sig helt efter det gamla röret. Du kan kontakta företag som arbetar med relining som en förebyggande åtgärd.

Varför du inte ska renovera badrum själv i Stockholm

5 Feb 2023

Om du planerar att renovera bostaden i Stockholm så ta åtminstone hantverkare till hjälp med att renovera ditt badrum. Det kan rädda både äktenskapet och livet.

Att göra om hemma i bostaden är en dröm för många. En del satsar till och med på att köpa ett renoveringsobjekt och göra om allt. Det kan bli fantastiskt bra – en bostad som utformas precis som man vill ha den. Men tyvärr kan det också ge upphov till äktenskapliga schismer eller till och med skilsmässa.

Om man inte är helt säker på att man klarar av en sådan helrenovering utan att äktenskapet går i kras, så är det nog bäst att köpa en bostad som åtminstone är rätt okej att leva i redan från början. Då kan man ta lite renovering i taget och det behöver inte bli så övermäktigt.

Badrum renoveras bäst av utbildat folk

Dessutom, om man låter förnyandet ta några år så kan man kanske till och med ha råd att anlita hantverkare. Det är en bra idé inte minst om man vill renovera badrum. Det behövs nämligen utbildat och certifierat yrkesfolk för att göra det. Om jobbet görs på fel sätt så är det annars stor risk att det kan uppkomma fuktskador eller hemska olyckor som beror på en olycklig kombination av el och vatten.

Se alltså till att använda dig av kunniga hantverkare när du ska renovera badrummet. Om du bor i Stockholm så är det som tur är inte svårt att hitta sådana. För att anlita bra hantverkare så kan du besöka https://www.renoverabadrumstockholm.nu/.

Golventreprenad i Dalarna – slitstarka golv

5 Feb 2023

Ett industrigolv utsätts för påfrestningar. Tung trafik med truckar och hög belastning med lastpallar. Kontakta en firma som utför golventreprenad i Dalarna.

Du är ansvarig för ett företag inom verkstadsindustrin som har tillverkning av tunga komponenter. Företagets fabrikslokaler räcker inte riktigt till och ni måste bygga till. Du är inte helt nöjd med golven i de befintliga lokalerna. På många ställen finns det sprickor som uppstått när truckförarna har ställt ner lastpallar lite väl häftigt.

Du funderar på att lägga om golven i de gamla lokalerna. De är i epoxiharts och har fungerat bra under lång tid. Men golv varar inte för evigt och någon gång måste de repareras eller läggas om. Vilken golvtyp ska du nu välja, är frågan.

Golventreprenad i Dalarna – totalansvar

Du har hört från andra företagare att akrylgolv har många fördelar som industrigolv. Ett sådant golv går att lägga snabbt och efter bara någon timme kan det beträdas. Det kan också läggas oavsett lufttemperaturen. Det läggs som massagolv och är självnivellerande och tolerant mot underlaget.

Du kontaktar en firma som arbetar med golventreprenad i Dalarna och som är experter på industrigolv. “Visst kan du lägga ett akrylgolv, men tänk på att epoxigolv har många fördelar”, menar en representant från firman. “Ett epoxigolv blir extremt slitstarkt och tål slag och stötar. Du får ett hygieniskt och lättstädat golv, som dessutom kan göras halkfritt. Golvet härdar snabbt och ditt driftstopp blir kort. Och om en skada trots allt skulle uppstå, så är golvet lätt att reparera.”

Högtrycksspolning räddar boende i Stockholm

2 Feb 2023

Det är lätt hänt att det blir stopp i avloppsrören i bostaden i Stockholm. Då kan enda räddningen vara att ringa in en firma som arbetar med högtrycksspolning.

Vatten som knappt rinner ut i avloppet. En toalettstol som fylls på, istället för att tömmas, när man spolar. Lukten av avlopp och toalettbesök i hela bostaden. Allt sådant och mer kan inträffa om man har fått stopp i sitt avlopp. Ett stopp som inte alltid hjälps av att använda någon av de kemikalier som sägs kunna lösa dessa stopp. För ibland krävs det mer än så.

Ett stopp, i avloppet i Stockholm, kan beror på att exempelvis olja har svalnat och med tiden byggts upp till ett stopp i rören. Men det kan även vara så att något som spolats ner har satt sig på tvären och inte släpper förbi vatten. I de fallen finns det bara en lösning och den heter högtrycksspolning. En åtgärd som har mer eller mindre hundraprocentig framgång.

Professionell högtrycksspolning i Stockholm

För den som arbetar med högtrycksspolning i Stockholm är det en vana att åka ut på uppdrag, göra sitt jobb snabbt, och åka därifrån med nöjda kunder. Ett stopp i avloppet är något som ganska snart kan bli till ett mycket stort problem som man gärna vill slippa snarast möjligt.

Det är i stort sett alla stopp som man kan lösa med hjälp av högtrycksspolning. Men då och då kan man behöva ta till även andra åtgärder. Som om stoppet beror på en skada som måste lagas. Läs mer om högtrycksspolning på denna sida: högtrycksspolningstockholm.nu

Badrumsrenovering nödvändig på Lidingö

25 Jan 2023

Badrumsrenovering kan göras på Lidingö av olika anledningar. Den ena att man vill ha nytt och det andra att något gått sönder och att det är nödvändigt.

Den nyinköpta lägenheten var inte den finaste Anders köpt. Men den hade varit billig och han skulle för tillfället hyra ut den till en person som väntade på en annan lägenhet. Ett halvår skulle denna bo där och sen fick Anders se vad han skulle göra. Renovera, hyra ut igen eller sälja med en gång.

Hans hyresgäst flyttade in och allt var frid och fröjd. Åtminstone i två månader. Sedan fick han ett samtal där hyresgästen berättade att kaklet buktat märkligt. Han trodde att det kanske var en vattenläcka bakom kaklet. En rörmokare kom för att kontrollera och det visade sig att hyresgästen hade rätt.

Badrumsrenovering blev nödvändig

Det som Anders tänkt ligga långt fram i tiden hade visat sig vara betydligt närmare än han trott. De skulle vara tvungna att riva ner kaklet för att komma åt problemet vilket innebar att det trots allt skulle bli en badrumsrenovering på Lidingö. Anders hittade ett nytt boende för sin hyresgäst under tiden,

Ett företag kontaktades och en renovering planerades ganska snabbt då det inte fanns något annat val. Det skulle inte bli något extravagant. Ny inredning skulle installeras och nytt kakel sättas upp. Trots denna enkla renovering skulle lägenheten öka i värde vilket var något positivt. Renoveringen skulle han troligtvis ändå gjort förr eller senare. Dessutom skulle den nuvarande hyresgästen bli nöjd.

Bli överens om fönsterbyte i din BRF

16 Jan 2023

Behöver ni byta fönster i bostadsrättsföreningen? Inga problem. Hyr in en firma som kan det där med fönsterbyte, och som gillar att jobba med er i en BRF.

Det behöver inte bli svårare att göra ett fönsterbyte bara för att ni bor i en BRF. Ni kan få riktigt bra hjälp när ni anlitar en professionell fönsterbytarfirma. Det är förståeligt att det kan vara svårt att komma överens med alla medlemmar i föreningen, men ni behöver inte bestämma er på en gång, förrän alla förstår vad det innebär att byta fönster.

Ett grundläggande argument för att byta fönster är att det höjer värdet på er bostad. Om era fönster är dåliga så finns det stor chans att er bostad börjar att må dåligt. Bra fönster skyddar dessutom er mot väder och vind, och alla årstider. Att ni underhåller bostaden gör att värdet ökar.

När är det dags för fönsterbyte?

Ni behöver verkligen inte vara expert på fönster för att ta reda på när det är dags att byta fönster. Med en riktigt erfaren fönsterbytarfirma så kan ni boka en utvärdering där ni får ett ärligt svar på vilket skick just era fönster är i. Men vägledningen slutar inte där.

När du anlitar ett företag med lång erfarenhet i branschen och med hög kvalité på inte bara jobbet, utan också bemötandet av kunden, så kommer du att kunna boka ett gratis informativt möte där hela BRF:en blir medveten om hur företaget kan hjälpa er, och vad det kommer att kosta. Fönsterbyte kan man läsa mer om här https://www.fönsterbytebrf.se.

Byggfirma Stockholm - frågor & svar

15 Jan 2023

Vilka projekt kräver en byggfirma i Stockholm och vilka typer av renoveringar kan man själv som privatperson hugga in på? Det handlar alltid om att hitta en balans och där man utgår från sig själv. Rent allmänt dock så ser man att många tenderar att överskatta sina egna förmågor och samtidigt också underskatta den svårighetsgrad ett byggprojekt - oavsett vilket - bjuder.

Det skapar frustration, det leder till irritation inom familjen - det är inte roligt att leva i ett byggkaos! - och det kostar också en massa pengar som en direkt följd av att man gör fel och tvingas börja om. Fördelen med att anlita en byggfirma i Stockholm är att du får ett professionellt jobb utfört till ett fast pris - och där du dessutom också får en garanti som ger trygghet i framtiden.

Många skulle tjäna på att direkt anlita en byggfirma snarare än att på egen hand stånga sig blodig mot ett projekt som inte rör sig i den riktning man tänkt sig. Vi tänkte här passa på att svara på några frågor angående en byggfirma i Stockholm och genom detta ytterligare visa på varför en sådan bör vara ditt första val i framtiden - enligt följande:

Varför anlita en byggfirma i Stockholm?

Av den enkla anledningen att du garanteras ett professionellt utförande som följer de krav och regler som finns. Vid exempelvis en badrumsrenovering är detta extra viktigt då försäkringsbolag idag ställer hårda krav på ett fackmannamässigt utförande.

Kan jag använda mig av Rot-avdraget?

Ja, men det förutsätter att den byggfirma i Stockholm du anlitar är registrerad för F-skatt och att du själv är berättigad att använda denna skattereduktion. Kolla detta med Skatteverket innan!

Kan jag anlita en och samma byggfirma för ett större projekt?

Ja, om företaget i fråga har den kapaciteten. Vid många projekt så handlar det om mer än att bara snickra och bygga. Man ska dra vatten, el och kanske kakla. Detta innebär inte att du måste anlita en elektriker, en rörmokare och en plattsättare och rodda med deras arbete. Genom att välja en byggfirma i Stockholm som erbjuder totalentreprenad så lämnar du över ansvaret till dem. Det leder till ett effektivare och tryggare arbete. Just den entreprenadformen är alltid att rekommendera vid större, mer komplexa projekt.

Räkna ärligt på ditt jobb i förväg

28 Dec 2022

Ett vanligt fel som många hemmasnickrare gör är att man underskattar tiden som varje projekt tar och att man genom detta får ett väldigt mycket sämre slutresultat än vad man hoppats på. Det vill säga; man tror att exempelvis en badrumsrenovering är ett projekt som går att genomföra på en viss tid och att det heller inte är särskilt ansträngande, något som man baserar på att man kanske sett ett program på tv och där programledaren i fråga hela tiden pekat på lättheten. Det man glömmer här är att just denna programledare har en stab av kunniga yrkesmän väntande i kulisserna som står redo att hjälpa till så fort kameran slagits av.

Vi privatpersoner har tyvärr inte denna möjlighet utan vi tvingas göra allting själv och det många blir varse om är alltså att varje projekt A: tar längre tid än vad man trott och B: att projektet i fråga är både svårare och betydligt jobbigare än vad man tänkt sig.

Konsekvenserna av detta blir i många fall att man ger upp och inte slutför jobbet eller där man slutför det, forcerat och fuskar sig igenom det. Inget av dessa alternativ är av förklarliga skäl att föredra och att rekommendera och det är därför som vi efterlyser en lite bättre, mer realistisk planering – oavsett vilket typ av projekt det handlar om.

Byggnadsställningar blir dyrare att hyra i Stockholm

Vi kan ge ytterligare ett exempel på hur dåligt planering kan skada en renovering och detta sett rent ekonomiskt. Vi säger här att du ska måla om ditt hus och att du hyrt byggnadställningar för detta. Ditt hus ligger i Stockholm och din planerade målning ska ske under två veckor under sommaren.

Det som dock sker här är följande. Dina byggnadsställningar kommer och monteras på utsatt datum och du ska således sätta igång med att måla huset i Stockholm då himlen plötsligt öppnar sig. det kommer ett spöregn och detta av det mer ihållande slaget – regnet pågår i tre dagar och vad tror vi händer med ditt måleri samt dina hyrda byggnadsställningar här?

Jo, projektet förskjuts och hyran för dina byggnadsställningar måste således förlängas. Men – detta sker till en annan taxa – övertid – och den skiljer sig markant år från det ordinarie priset. Hade du haft marginal i din beräkning så hade en extra vecka sparat dig enormt mycket pengar för hyra av byggnadsställningar och det är lite så vi menar att man måste tänka. Det vill säga, var ärlig mot dig själv och dina kunskaper innan du räknar på hur lång tid ett projekt tar och – då det kommer till projekt utomhus – räkna även in att vädret kan påverka.

Arborist Stockholm - vanliga frågor

14 Dec 2022

Har du ett träd på din tomt i Stockholm som ser ut att vara dött? Står det ett träd och skymmer utsikten eller är det placerat i ett läge som skymmer din kvällssol? Det kan finnas en massa olika skäl till varför en trädfällning ska ske, men oavsett vilket så gäller det att man också ser till att en sådan sker på ett säkert sätt. Det innebär att du alltid bör ta hjälp av en professionell arborist i Stockholm. Arborist, tänker många och kliar sig i huvudet: vad är det?

Vi tänkte gå igenom lite kring arborister i Stockholm och göra det genom att svara på några vanliga frågor om trädfällning och om andra områden där en arborist kan göra skillnad. Enligt följande:

Vad gör en arborist i Stockholm?

En arborist är en expert på all typ av trädvård och är utbildad för trädfällning. Oavsett om det handlar om träd av en större storlek, om träd som står placerade i ett tättbebyggt område eller om träd som behöver beskäras på en extremt hög höjd så kan arborister i Stockholm göra jobbet. Viktigt är emellertid att du som beställare säkerställer kvalitet genom att se över vilka utbildningar man genomfört och vilka certifikat man har. Tyvärr sker fusk.

Kan jag inte själv fälla ett träd?

Det skulle vi definitivt avråda dig från. Trädfällning är farligt och varje år förolyckas flera svenskar i samband med att man fäller träd i exempelvis skogen. Minsta misstag kan bli enormt ödesdigert och man måste räkna på allt från storlek, avstånd till exempelvis hus och hur väder och vind ser ut. Det är inte bara att ta fram motorsågen. Tror man det, ja, då är man ute på djupt vatten.

Vad bör jag tänka på i samband med trädfällning?

Dels så måste du, som ovan nämnts, tänka på att välja en utbildad och erfaren arborist i Stockholm, men dels så bör du även säkerställa att du de facto får fälla trädet. Det kan krävas ett marklov för detta. Kolla med din kommun om hur detaljplanen ser ut där du bor. En annan viktig detalj handlar om att ta hjälp hela vägen. Se till trädet fraktas bort och att en stubbfräsning inkluderas i priset du betalar.

Fönsterrenovering Stockholm - ett bra alternativ

10 Dec 2022

Dags att byta fönster? Om er BRF i Stockholm ställs inför detta faktum så kommer ni också snabbt bli varse om att kostnaden blir väldigt hög. Ett fönsterbyte kostar mycket pengar och det krävs ofta en god planering innan man kan genomföra ett sådant projekt.

Men, det behöver inte vara det enda alternativet. Faktum är att många BRF:er tar lite för snabba beslut i denna fråga. Att fönstren är slitna och fula innebär inte per se att de måste bytas - i många fall kan man, genom en välplanerad fönsterrenovering i Stockholm, få exakt samma effekt, men till en bråkdel av priset.

En fönsterrenovering i Stockholm innebär att man byter ut exempelvis ruttet trä, att man slipar, målar om, byter beslag och tätar fönstren. Detta gör att fastigheten dels får ett estetiskt lyft, men även ett ekonomiskt sådant så värdet på den höjs. Utöver detta så man även se ytterligare ekonomiska fördelar i en fönsterrenovering i Stockholm och där exempelvis energikostnaderna kan komma att sänkas på ett dramatiskt sätt. Äldre fönster har ofta stora problem med läckage genom glaset. Nya, moderna fönster har glas med ett lågt U-värde som isolerar på ett påtagligt mycket mer effektivt sätt.

Byt ut glaset och sänk kostnaderna

I samband med en fönsterrenovering i Stockholm kan även glaset bytas ut mot ett mer modernt sådant och där man uppnår samma effekt som de nya fönstren på marknaden ger. Detta kostar ungefär hälften av priset och klart står därför att en sådan fönsterrenovering i Stockholm kan vara en riktigt, riktigt bra investering.

Att fönstren med jämna mellanrum når vägs ände är en naturlig följd av slitaget de hela tiden utsätts för. Problemet är att många direkt tänker nya fönster snarare än att se möjligheten för en fönsterrenovering. Kontakta alltid ett företag inom denna bransch först och låt det företaget göra en bedömning. Det kan spara er enorma summor i slutändan.

Målare i Örebro fixar dina väggar

27 Nov 2022

Med hjälp av en målare i Örebro kan du få nästa vad som helst fixat i ditt hus så länge det gäller väggar och tak. I viss mån gäller det även golv och möbler.

Den dagen du tar en extra noggrann titt på hur det egentligen ser ut hemma hos dig kanske du märker att du blivit hemmablind. Åren har gått och det som var nymålat och vackert för många år sedan har fått en patina som sakta men säkert övergår i ett förfall. Allt behöver verkligen målas om.

Det finns inget som överträffar färg när det kommer till att fräscha upp ett boende utan att det kostar alltför mycket. Anlitar du en målare i Örebro kommer du få se hur snabbt och lätt det går. I ett litet nafs kommer ett slitet rum bli snyggt och fräscht till glädje för dig och alla som kommer på besök.

Målare i Örebro när du vill ha en positiv förändring

Det som gäller när du vill ha till en riktigt bra förändring i någon byggnad är att ta kontakt med en målare i Örebro. Du får ett förslag på vad det kan kosta och hur lång tid det kan tänkas ta. Ibland måste man måla om flera gånger. I andra rum räcker det med en eller två strykningar.

Att vara målare i Örebro innebär att du kommer gör skillnad i människors liv. Oavsett om det är en stor förändring som ska till eller om det är en liten, kommer skillnaden att märkas och sprida ljus över tillvaron för dina kunder.

Måleri, tapetsering och så mycket mer gör målare i Stockholm

10 Nov 2022

Lite ny och fräsch färg på väggen kan göra vem som helst glad. Lämna över arbetet till en målare som sköter målningen eller tapetseringen i Stockholm.

Ibland är allt man behöver en förändring, en förändring som får det att kännas som nytt. Det ger en mer energi och höjer stämningen i hemmet. Ibland kan det räcka med att bara göra en målning, för färgen på väggen kan göra otroligt mycket. Att få in ny färg kan verkligen höja helhetskänslan i ens hem.

Börja med att ta kontakt med en målerifirma som kan hjälpa dig att måla om i ditt hem. De kan göra det både ut- och invändigt. Det är inte heller fel att ta kontakt med några olika firmor för att få olika offerter. Priset bör inte vara det avgörande, för ett bra jobb är såklart det viktigaste av allt.

Varför ska man lämna jobbet till målare i Stockholm?

Visst är det både härligt och charmigt att gå och fixa i sitt eget hem. Att göra de renoveringar man kan, själv. Det känns iallafall väldigt fint i huvudet, men hur det faktiskt är, är en annan sak. Som med att måla om, det är något alla klarar av. Men att ge ett fint resultat är inte lika lätt.

Det är inte som för en målerifirma i Stockholm, som kan målning ut i fingerspetsarna och vet hur de ska göra för att resultatet ska bli bra. Dessutom slipper ni allt för- och efterarbete med deras hjälp.

Badrumsrenovering på eget vis i Göteborg

3 Nov 2022

Badrummet är det rum i bostaden som man ofta har speciella önskemål för. Och det går att passa på att göra en badrumsrenovering efter egna idéer i Göteborg.

Om man äger sin egen bostad så kan det vara extra kul att göra något som man själv vill ha. Tyvärr är det många som har den friheten men som ändå väljer att gå på samma material och upplägg som sina grannar och gängse normer i landet. Men varför inte passa på att göra något som är lite eget?

När det gäller en badrumsrenovering i Göteborg så kan man passa på att just göra detta på sitt eget vis. Att blanda material, färger och funktioner helt efter eget önskemål. Något som fler och fler har börjat anamma. Åtminstone om man bläddrar igenom ett heminredningsmagasin eller ser vad som finns att köpa på marknaden.

Smart badrumsrenovering i Göteborg

Om det är dags för en badrumsrenovering i Göteborg så är det klokt att fundera ett bra tag innan man gör slag i saken. För att renovera badrum är inte något som man gör på en kafferast. Dessutom är det något som brukar vara mycket kostsamt. Är man smart så tar man god tid på sig att fundera över vilken stil och färg man vill ha. Samt de funktioner som man önskar sig.

Vill man ha tips och råd så finns det hjälp att finna. Såväl när det gäller inspiration som planeringen av badrummet. Och när det kommer till utförandet så är det klokt att välja proffs inom badrumsrenovering.

← Äldre inlägg