Blogg

Här i bloggen skriver vi inte bara om köket utan alla typer av renoveringar och byggprojekt i hemmet. Det kan handla om badrumsrenovering, takläggning eller ommålning/tapetsering. 

I Bromma finns det många målare.

14 sep 2021

Har du behov av en målare i Bromma eller dess omnejd? Vill du ha hjälp att måla om i ditt hus eller din lägenhet? Äger du en fastighet där du har flera rum och vill snygga upp eller renovera?

Om du söker kommer du säkert hitta många duktiga hantverkare och målare i Bromma. Alla med ambitionen att hjälpa dig få ett snyggt och väl underhållet hus eller hyresfastighet. En fastighet kräver ju ofta ett underhåll på ett annat sätt än en liten stuga eller ett större hus. Det är inte ovanligt att man vill renovera allt i huset på en gång och då tar man lägenhet för lägenhet. Har man en kontorsfastighet kan det handla om rum för rum. Då behövs en noggrann och hängiven målare som kan ordna den saken utan att det uppstår frågor eller problem.

Ett personligt möte eller mailkontakt kan bli avgörande för vilka du väljer att anlita för att måla hos dig.

Din egen speciella målare i Bromma

Självklart kan du som privatperson göra saker själv. Men det handlar mer om att du kanske vill göra annat som är din specialité. Och låta dem som har måleri som sin uppgift i livet ta hand om detta jobb för dig. Så har det alltid fungerat i ett samhälle. Du gör det du gillar bäst i livet och är mest lämpad för. Alla andra gör likadant. Då finns det människor som klarar det mesta som behövs och man köper tjänster av varandra. Kanske hittar du din egen speciella målare i Bromma.

Kontakterna är viktiga

15 aug 2021

Man bör se över sitt elsystem då och då. Men lika viktigt är det att kolla sladdar och vägguttag så att de är säkra och fungerande. Anlita en elektriker till att inspektera allt med ström.

Installationer och andra elarbeten måste man anlita en certifierad elektriker för, men det bör man också göra för små saker. Det är farligt med el och man kan lätt få en stöt. Vill man att brandförsäkringen ska gälla bör man inte ha utfört egna elarbeten alls. Låt en professionell elektriker sköta allt som gäller det elektriska så vet du att du har nya och godkända material i sladdar och kontakter och att allt är rätt kopplat. Varenda jordad kontakt är viktig i ett hus, och du har stor nytta av att anlita yrkesfolk.

Snygga lampor på loppis

Många människor skulle aldrig drömma om att köpa elektriska prylar på loppis. Lamporna där kan ha legat slängda i fuktiga förråd, och eftersom tekniken går framåt är alla gamla eldrivna prylar ganska snart passé. Man vill inte betala för sådant skräp, som också kan vara farligt att använda.

Men det finns undantag. Det kan hända att du är ute efter en jättesnygg kristallkrona och du vet att den kostar tusentals kronor i en lampaffär. Så ligger den där framför dig på en loppis, och du känner att du bara måste köpa den. Då är det viktigt att du ber en elektriker dra om sladdarna och se till att den elektriska funktionen är säker och fullgod. Du tjänar ändå på affären.

Fettavskiljare räddar avloppsrören

12 aug 2021

Har du exempelvis ett gatukök eller ett tårtbageri måste du vara extra noga med vad som rinner ner i avloppet. Du kan behöva skaffa dig en fettavskiljare för att följa reglerna i kommunen.

Det är både med tanke på dina egna avloppsrör och med hänsyn till kommunens reningskapacitet som du måste hålla koll på avloppsvattnet. Det finns krav på dig som näringsidkare, och frågan är om du behöver en liten eller stor modell, men du behöver en effektiv fettavskiljare. Det är bra om du väljer en leverantör som kan hjälpa dig med alla dina VA-funderingar när det gäller fett, slam och avloppsvatten.

Fett fastnar i rörledningarna

Frityrolja och stora mängder smält smör spolar man inte ner alls, det ska tas om hand separat. Men även om man gör det, är det stora mängder fett som hamnar i avloppet i alla fall. Eftersom fett är lättare än vatten flyter det ovanpå, och det svalnar på vägen ut och fastnar lätt inuti rören, på ovansidan. Hela röret fylls gradvis med mer och mer beläggning. Dessa avlagringar ger så småningom avloppsstopp, och man kan få ringa efter en spolbil. Då kommer det en rörmokare som får spola med högtryck och hett vatten.

En annan nackdel med fett i avloppsrören är att råttor kan leta sig dit och knapra i sig fettet, och då kan man få in problemet med råttor i fastigheten. En fettavskiljare gör den nödvändiga separationen, så att man inte får farliga mängder i sitt utsläpp. Kontakta en expert för råd och hjälp.

Målare eller inredningsarkitekt

25 apr 2021

Är din dröm att börja arbeta som målare på heltid? Eller är din dröm att kunna vägleda målare i projekt där rätt färger, nyanser och kombinationer ska påföras både utomhus och inomhus?

Inom området färg på hus och inventarier finns det en stor mängd olika typer av yrkesgrupper som arbetar på sitt sätt. Det gäller speciellt i större städer med omnejd, som i Stockholmsnära orten Bromma, till exempel. Har du ett brinnande intresse för färgsättning och det som går att göra med hjälp av färg så kan du bli målare i Bromma. Men du kan även satsa på att bli arbetsledare eller projektledare inom måleri. Du kan även börja arbeta i en färghandel eller på ett företag som tar fram och tillverkar färg. En möjlighet att få styra och leka med färger är även att bli inredningsarkitekt. Ett yrke där du styr över allt som har med inredningen att göra, även färgsättningen.

Med pensel, roller eller spruta

Det pågår hela tiden forskning och utveckling inom alla områden. Så även inom måleri. På senare år har man exempelvis tagit fram en färgspruta. Det innebär ett verktyg som sprutar på färgen i stället för att du ska måla med pensel eller roller. För dig som målare går det mycket snabbare att måla och sliter inte heller på samma sätt på nacke och axlar. Du kan även använda dig av en roller med förlängningsskaft ifall du ska måla i taket eller långt upp på väggarna. Så forskningen fortsätter gå vidare.

Förnya köket med lackering

23 mar 2021

Kök är trivsamma platser där mat lagas och konsumeras. Inredningen är ofta tillverkad i hög kvalitet och fungerar. Färgen på luckorna, däremot, kan vara ett bekymmer och behöva åtgärdas.

Det är ett känt och lite tråkigt faktum att efter ett antal år kan våra kök börja se sjabbiga ut. Stommen är oftast i perfekt skick däremot. Det är sällan hyllor och väggar i köksskåp utsätts för något större slitage. Det är värre med utsidan.

Slitna köksluckor kan få vem som helst att börja fundera på helrenovering. Vem vill ha köksluckor som ser ut att komma från en dokumentär om rysk inredning från andra världskriget? Repigt och fläckigt och urblekt. Kök ska vara trevliga. Punkt. För vår egen skull men också inför en eventuell försäljning.

Enkla lösningar fungerar

Sanningen är att du varken behöver köpa köksinredning för hundratusentals kronor eller lida i tysthet. Genom en så enkel åtgärd som att lackera om dina köksluckor kan du åstadkomma ett kök som ser helt nytt ut.

Har du en bostad i Stockholm? Då vinner du på att vara noggrann med detaljerna när det börjar dra ihop sig till flytt. En välskött bostad är mer attraktiv och en kvalitativ lackering av köksluckor i Stockholm ökar bostadens marknadsvärde ordentligt.

En lackering går enkelt och snabbt. När du väl bestämt dig och accepterat en offert kommer firman och hämtar allt material. Ungefär en vecka senare kan du räkna med att få tillbaka köksluckor som är proffsigt lackerade i just den färg du önskat. Kanske vill du bo kvar?

Naturmaterial - både praktiskt och snyggt

18 mar 2021

Naturen ger oss allt vi behöver; det kan vara en avslappnad promenad i skogen eller en bänkskiva i sten till köket. Vid en renovering kan det vara både snyggt och praktiskt med naturmaterial.

Det finns mängder av material som naturen ger oss och det kan vara till exempel trä att bygga hus av eller sten att inreda köket med. Just sten är ett mycket snyggt material att inreda med och en köksbänk i sten är väldigt hållbar. Är du i farten och renoverar så kan det vara värt att ta en titt på de vackra naturmaterial som det finns att jobba med.

Att jobba med naturmaterial som sten kan vara en aning dyrare, men en bänkskiva i sten kommer hålla så mycket längre än en bänkskiva i ett konstgjort material. Och visst vore det skönt att ha ett vackert material som håller länge och att slippa trubbel med att byta ut bänkskivan?

Sten som inredning

Natursten passar utmärkt att använda i köket eller i badrummet. I köket kan du få en vacker köksbänk i sten eller ovansidan på en köksö skulle vara snygg med en stenskiva. Det finns flera olika varianter av stenskivor att välja på. En är marmor som med sina fina marmoreringar sätter sig egen prägel på rummet.

En annan sten är granit och den är mycket tålig och därför är den en väldigt uppskattad sten i köket. Granit kan du få i många olika nyanser, så du kan lätt matcha en stenskiva i granit till den övriga miljön. Läs mer om stenskivor på denna sida: stenskivagöteborg.se

Vacker natursten i din bänkskiva

11 jan 2021

Att renovera ett kök är en kostsam men underbar historia som många drömmer om. Behöver du verkligen renovera hela köket eller kan du göra vissa uppgraderingar och få känslan av nytt?

Små förändringar istället för att byta ut ett helt kök kan vara väldigt smart rent hållbarhetsmässigt. Det är mer hållbart för miljön att inte riva ut och köpa allt nytt. Det är dessutom mer hållbart för den egna ekonomin. Och dina besökare kommer troligtvis tro att du renoverat hela köket oavsett.

Ta dig en funderare över vad som skulle lyfta ditt kök. Kan det vara en ny bänkskiva, en i naturmaterial såsom sten exempelvis? Kanske vore det fint med nya köksknoppar. Eller både ock. Ofta är det bänkskivorna vi irriterar oss på. Att de är fel färg, att de är i dåligt skick, att de inte är det material vi önskar osv. En hyfsat enkel förändring, jämfört med att byta ut ett helt kök.

Vilken stil på kök gillar du?

För att skapa en helt ny känsla i köket kan du beställa en ny bänkskiva som matchar eller kontrasterar mot skåp och lådor i rummet. Få skivor är så vackra, renliga och hållbara som de i natursten. Och utbudet sen, varje skiva är unik i sin färg och struktur och en välsorterad butik har mängder att välja mellan.

Har du någon speciell färg eller stenart du föredrar när du tänker på ditt kök? Utgå från de färger du har i köket idag och välj en bänkskiva i sten som kompletterar. Läs mer om bänkskivor på denna sida: bänkskivagöteborg.se

Köksrenovering på gång?

30 dec 2020

Köket är en av hemmets viktigaste rum, en mötesplats för fika och familjemiddagar. En köksrenovering kan behövas för att förbättra kökets funktionalitet och skapa en mysig atmosfär.

Från tid till tid vill man renovera köket, för att få en modernare, stilrenare eller mysigare atmosfär. Men alla renoveringar är inte av estetiska skäl till att börja med. Som när man behöver byta ut gasledningar mot elektriska, för att kunna använda en elspis. En annan anledning till en köksrenovering i Malmö är om det finns skador som behöver åtgärdas.

Nackdelen med en köksrenovering är att det är jobbigt. Det innebär ofta smuts, damm och oväsen. Och i de flesta fall har man inte två kök, så det blir svårt med matlagningen den tid renoveringen pågår. Men om man kan planera i förväg kan dessa frågor lösas. Hitta sätt att få ut det bästa av renoveringen.

Passa på och förnya köket

Måste du renovera i köket för att fixa en skada? Då kan du ändå passa på att byta klinkers, installera ny spis eller byta köksbänk. Ta vara på tillfället och försök att få ut det mesta av renoveringen, det kommer att vara värt det. Bestämmer du för att förnya hela köket och sätta in nya vitvaror, skåp och lådor kan du även matcha med nya möbler, ett större bord eller en mysigare taklampa. Kom ihåg att hemligheten med ett mysigt kök är en varm belysning och hemtrevliga detaljer som tavlor och affischer. Så fort du börjar tänka på möjligheterna kommer entusiasmen inför köksrenoveringen att öka.

Planera köket rätt från början

9 dec 2020

En köksrenovering behöver planeras ordentligt så att köket blir så funktionellt som möjligt, samtidigt som det också gärna får vara trivsamt. Här följer några tips på hur man kan göra.

Alla kök bör planeras ergonomiskt och anpassas efter hur lång man är, både då det gäller arbetsbänkens höjd och hur högt upp hyllor och skåp monteras. Att också ge saker som man använder dagligen en bra plats där de är lätta att nå underlättar köksarbetet. Det kan exempelvis vara en utdragbar låda med kryddförvaring nära spisen eller en hylla med plats för koppar, kaffe och annat som man ofta använder.

Storleken på arbetsytan är självklart viktig, men är köket litet kanske man inte kan göra så mycket åt det. Ibland kan en köksö bli bästa lösningen och fungera som både matplats och arbetsyta.

Att platsbygga köket gör ofta att man maxar ytan

Hur man planerar sitt kök är viktigt för om det ska bli funktionellt och ibland kan man vinna mycket på att platsbygga ett kök. Det finns byggföretag som är specialister på kök i Stockholm och som bygger kök efter anpassade mått och design. Detta kan vara särskilt bra då köksytan är väldigt begränsad och standardmått inte alltid passar eller tar tillvara ytan på bästa sätt.

Att välja vitvaror är också en viktig del av köksplaneringen. Framförallt ska de dra så lite elektricitet som möjligt men också gärna vara tysta och inte störa. Särskilt om man har matbordet i köket och tycker om god mat och goda samtal.

Fräscha upp köket med färg

20 nov 2020

Känns ditt kök gammalt och trist? Har det kanske blivit lite väl slitet de senaste åren? Då är det nog på sin plats med en uppfräschning. Med lite målarfärg fixar du det enkelt och billigt.

Färg gör ju susen för det mesta när det handlar om känslan. Känslan av något nytt, något fräscht och något som blivit kärleksfullt ompysslat och omhändertaget. När det gäller kök är det ofta skåpluckorna som får ta allra mest stryk och som därmed slits mest. Fula, svårborttagna fläckar, små märken och lite fuktskador är vanligt. Här kan därför lite färg göra stor skillnad. Ser du till att göra ett bra grundarbete genom att slipa luckorna och spackla igen eventuella små jack och hål, så har du mycket vunnet. Då kommer den nya färgen sedan sitta snyggt.

Göra det själv eller överlåta till proffs

Ja, när grundarbetet är avklarat är det bara att köra igång med målningen. Välj en färg, fram med en bra pensel och måla på. Det bästa är om du har monterat ner alla luckor så att du kan måla dem när de ligger plant. Annars är risken att färgen rinner och det kommer inte att bli snyggt. Om man känner sig totalt oduglig på att måla kan man istället lämna in luckorna till en yrkeskunnig. Då lackerar de om luckorna åt dig. Resultatet kommer att bli toppklass! Oavsett vilket du väljer – att göra det själv eller lämna till proffs – kommer du förmodligen inte ångra dig. Lite färg gör alltid susen. Läs mer om kök på denna webbsida: https://www.kököstersund.se 

Fräscha upp bostaden med ny färg

17 nov 2020

Med hjälp av färg kan man på ett enkelt och kreativt sätt förnya sitt hem. Det är inte bara väggarna som man kan måla i en speciell kulör. Även tak, lister, golv och andra detaljer kan färgsättas.

Att måla om är kanske inte så svårt som man tror. Det gäller bara att vara noga och tålmodig med själva förarbetet, samt att välja bra redskap och penslar. På nätet finns det många bra videos som visar smarta tips och hur man enklast går tillväga. Det är också viktigt att man tar sig tid att välja rätt färgtyp och kulör för att få den känsla som man eftersträvar - speciellt då man helst ska stå ut med färgvalet en längre tid. Även här kan man ta hjälp av internet och leta inspiration hos olika inredningsbloggar och magasin. De olika färgtillverkarna brukar också dela med sig av förslag och har ofta en särskild färgkollektion för varje säsong.

Att färgsätta tak, väggar och golv

Genom att utöver väggarna även färgsätta tak, lister eller golv kan man skapa spännande effekter. Eller varför inte måla in bokhyllan i samma kulör som väggen och även listerna? Köp först mindre provburkar av färg och måla en liten yta på väggen för att lättare få en uppfattning om huruvida det är rätt kulör och färg.

Färg påverkas också av ljusets skiftningar så det kan vara en bra idé att studera färgen i olika ljus under dagens gång. Flera färgtillverkare har också särskilda appar man kan ladda ner där man med hjälp av sin mobil eller padda kan se hur rummet skulle se ut i olika färger. Olika rum kräver också olika slags färg. Har man en äldre bostad med många fina detaljer kanske man ska överväga att måla med linoljefärg eller äggoljetempera. Är man osäker på vilken färg man ska välja så kan en professionell målare hjälpa till.

Ta hjälp av en målare

Innan man målar måste ytan först rengöras och hål och ojämnheter spacklas igen för att sedan sandpappras jämna när de torkat. Är det ett golv man ska måla så måste kvisthål först lackas med shellack för att inte blöda igenom och ge trista färgskiftningar i det nymålade golvet. Underarbetet tar tid och har man inte tålamodet gör man bäst i att anlita en målare i Uppsala eller på annan ort. Genom att använda sig av skatteverkets RUT-avdrag kan man som privatperson spara in pengar på själva arbetskostnaden.

Känner du för en förändring?

12 nov 2020

Ibland är det dags för en förändring utan att faktiskt behöva göra något stort. Man kan förändra sitt hem på många sätt och ändå känna en ny fräsch tillvaro. Lite mer färg på väggarna kanske?

För att få en förändring behöver man inte göra en stor renovering. Det kan räcka med att man målar om där hemma. Vill du måla om i alla rum eller i bara ett? Det kan vara kul att måla, men det tar mycket tid. Ska du dessutom måla om i alla rum kan det bli jobbigt, men du kan ta hjälp och anlita en målerifirma. Det finns olika anledningar till varför man vill måla om, det behöver inte vara att man vill ha förändring. Man kanske bara vill förnya den färg man redan har, för liksom allt annat så slits även färgerna på väggarna efterhand.

Nöjd när du är nöjd

En seriös och proffsig målerifirma är inte nöjd förrän du är nöjd. De lämnar dessutom garanti på sitt arbete, vilket brukar vara upp till 5 år. Du kan lita på att få ett bra jobb med ett företag som har kompetent och certifierad personal. Ett seriöst företag är noggrant och gör ett så bra jobb de kan. Dessutom städar de efter sig när de är klara. De har även allt material som behövs för att göra målningen och kan hjälpa dig med vilken färg som passar i de olika rummen. Givetvis är det ändå ditt val. De kan även ta hem olika färger och göra färgtester.

Enkelt och billigt sätt att förändra köket

8 okt 2020

Vill man förändra köket med ganska små medel så finns det några enkla knep att ta till. Förutom att måla väggarna och köksluckorna så kan man göra en stor förändring genom att byta bänkskivan.

Ibland behöver man bara en förändring. Det kanske inte är något man är missnöjd med egentligen. Man har bara tröttnat på att ha samma inredning och färger i sitt hem. Tittar man i heminredningstidningar så kan man få se de mest underbara köken. Säkert även ett och annat som man inte riktigt passar smaken. Men ändå känns det kul att få se andra lösningar som finns tillgängliga om man vill.

Det är ju välkänt att det är snabbt, billigt och enkelt att måla om väggarna i ett rum. Men kanske har man redan en färg som man är nöjd med. Eller så är väggarna tapetserade med någon trevlig tapet. Så där känner man inte att man vill göra någon förändring. Golvet är en ganska stor åtgärd där man antingen ska byta golvet helt och hållet, eller så ska man slipa och behandla om med samma eller någon annan behandling och kulör. Köksluckorna är också ganska enkla att måla om eller byta. Så det finns en hel del olika val att ta ställning till om man vill.

Bänk och kakel

Två små ytor i köket som ändå gör en väldigt stor skillnad är ytan ovanför diskbänken, samt själva diskbänken. Där finns det en mängd olika material och färger som man kan välja bland. Något som blivit mycket populärt är att sätta plåt på både väggen och hela diskbänken. Ett tåligt material som är lite annorlunda och kul. Dessutom är det lätt att hålla rent. Men det ger samtidigt en ganska industriell look som inte alla vill ha i sina hem.

Kapa i valfri längd

Väljer man att förändra köket genom en bänkskiva i Göteborg så kan man ofta välja den helt själv, antingen i butik eller på nätet. Det man ska tänka på är att bänkskivan går att kapa till precis den längden som man önskar. Om man ska fälla in diskhon så bör man även ta med den till butiken för att få en utsågning gjord. Detta om man inte gör det hemma på plats. Men var mycket noga med millimetrarna. Om man kapar skivan för kort så är det inte så lätt att kunna reparera detta på ett bra sätt.

Skydd och färgsättning

13 jul 2020

Färg är inte enbart till för att bostaden ska bli snyggare utan även för att byggmaterialet ska hålla bättre och under längre tid. Men vilken färg ska man använda och vem kan utföra arbetet?

Om man någon gång varit i en färghandel eller bygghandel så har man sett hur många olika slags målarfärger det finns. Men vad ska man använda och var? Som målare lär man sig att det är viktigt med sammansättningen i färgen som ska användas. Rätt färg bevarar materialet som den målas på medan fel färg kan göra mer skada än om man inte hade målat alls. Av den anledningen finns det oftast tydliga beskrivningar på färgburkarna med vilket användningsområdet är. Det kan vara tak, vägg, golv, våtrum, yttervägg, putsfärg och så vidare.

Om man ska måla om något så är det också viktigt att man vet vilken färg som använts tidigare. En målare kan ofta identifiera en färg genom en lätt undersökning men om man ska måla om själv så kan man ta en flaga med sig till färghandeln för analys. Vissa går att måla över och andra måste avlägsnas helt före ommålning med annan typ av färg.

Färgprov och färdigt resultat

När man noga tagit reda på vilken färg som är bäst för materialet man ska måla på så är det dags att fundera på vilken nyans man ska ha. Det kan vara svårt att få en känsla när man står med ett litet färgprov i en affär. Men antingen kan man ta hjälp av ett dataprogram där man kan testa nyansen på en bild av ett hus, eller så kan man få med sig ett prov. Även där har en målare vanan att veta hur det kommer att se ut när nyansen kommer på ett helt hus eller en större yta inomhus. Så ta gärna råd och hjälp.

Yrkesarbetare och rådgivare

En målare är en god rådgivare när det gäller valet av typ av färg och nyans. Till exempel så brukar målare avråda från att måla med vit färg eftersom det ofta blir väldigt bländande. Istället rekommenderas att använda en vit färg med en liten brytning för bättre resultat. Men en målare färgsätter inte enbart en yta utan ser till att den är helt slät genom spackling och slipning, och att ytan är så ren och väl förberedd som möjligt för färgen som ska appliceras. Allt för lång livstid och lyckat resultat.

Bästa tiden att skaffa nytt kök

24 jun 2020

Det måste vara sommaren, eller hur? När sommaren är kommen så plockas grillarna fram och man njuter i solen med familj och vänner oavsett om det är fest eller vardag. En riktigt lyxig känsla!

Allt går att ordna med en grill eller gasolkök och ett gott humör. Disken tar man hand om i skuggan medan fåglarna kvittrar. Eller varför inte strunta i porslin och använda engångsartiklar så att det blir mer tid över för att bara vara. Att fånga dagen och kanske få lite snygg solbränna medans man läser den där boken man haft liggande så länge. Fast det går kanske inte, för köket rustas ju inte av sig själv, eller? Det kan det faktiskt göra, eller åtminstone på ett sätt som gör att man själv inte behöver lägga ner energi på projektet. Idag är hjälpen aldrig längre bort än ett klick.

Finns det företag som ordnar allt?

Svaret är att ja, det gör det. Allt man själv behöver göra är att googla på exempelvis Köksrenovering Stockholm. Sedan är det bara att bläddra igenom företagen för att se vem som kan erbjuda det man önskar. Ta kontakt och boka tid för konsultation - det kan dock vara bra att först sätta sig ner och ta sig en funderare på vad de är man vill ha och vad det får kosta i slutändan. Man vill ju ha lite koll på läget så att man inte möts av några ovälkomna överraskningar. Genom att höra med flera företag så kan man hitta det bästa priset och kanske få pengar över till det där moderna kylskåpet med isfunktion som man alltid önskat sig.

Vad kan man tänka sig att få hjälp med?

Det man i första hand brukar tänka på när man pratar om köksrenovering är att byta ut köksskåp, diskho och bänkskivor, men ett kök är så mycket mer. Ett kök är en plats där familjen samlas, en plats där man tillbringar massor av tid. Att få rummet både funktionellt, bekvämt och hemtrevligt är därför något att eftersträva. Varför inte passa på att välja nya tapeter som skapar den där speciella känslan? Har man ett hus kan man välja att bygga till ett uterum i anslutning till köket, och på så vis får man ett matrum där kan bjuda in familj och vänner till fest; kanske med dörrarna öppna så att man kan njuta av trädgårdens alla dofter samtidigt som man tillåts sitta i den svalkande skuggan.

← Äldre inlägg