Vill du veta mer om golvläggare i Uppsala?

En golvläggare i Uppsala är oftast någon som är praktiskt lagd. Det är nog en person som tycker om att arbeta med sina händer och se ett synligt resultat.

Om du någon gång har tittat på när en golvläggare arbetar har du fått se hur personen njuter av att arbeta med sina händer. Kanske hävdar den personen att det är ett arbete som kräver mycket tankeverksamhet. Det är ju sant. Allt bitar måste ju passa samman och fogas ihop till en perfekt helhet.

Att bara lägga upp bräder på måfå fungerar alltså inte. Först ska det mätas. Sedan sågas. Därefter bäras in till rummet där golvet ska läggas. Sedan är det dags att få allt på plats. Med hjälp av hammare, spik och lim kommer så småningom golvet på sin rätta plats.

Olika vägar att gå för att bli golvläggare i Uppsala

Det vanligaste om du vill syssla med golvläggning i Uppsala är att du börjar på ett yrkesprogram. Där studerar du både teoretiskt och praktiskt under loppet av två år. Sedan är det praktikplats på ett bygge som gäller. Det tar ungefär lika lång tid. Man brukar säga två och ett halvt år.

Under tiden du går som lärling får du lärlingslön. Det är tänkt att du ska prova på och lära dig alla moment som en golvläggare kan tänkas göra. På detta vis blir du rustad att klara av allt ett arbetsliv har att erbjuda. Det händer ibland att en lärling blir anställd där hen haft sin praktik.

8 Jun 2022