Vilket slags köksgolv vill du ha?

Ska du göra om i köket? Det finns många fina trender i år när det kommer till köksinredning. Både Bodum, HTH och Veda har fin köksinredning. Även lågprisbutiken Ikea har fina köksinredningar som kan göra köket riktigt fint, men vilket golv är det som du önskar till ditt kök. Här finns det olika material som lämpar sig bättre eller sämre för ditt köksgolv, beroende på hur du tror att du kommer att slita på golvet. Här tar vi upp några användbara material som man går att lägga på köksgolvet.

Trägolv i kök

Vill man ha ett riktigt vackert golv i köket, kan man lägga det i trätiljor, eller med parkett. Den trend som vi ser alltmer av idag, när det kommer till kök, är att det inte skiljer sig från vardagsrummet, utan smälter oftast ihop med vardagsrummet. Här finns knappt några väggar, och blir på så sätt en del av vardagsrummet, hallen eller någon annan del av resten av bostaden. Därför kan det vara en bra idé att lägga samma slags golv i köket som det är i resten av bostaden. Ett trägolv som blir slitet kan man gott och väl sedan enkelt slipa om, så har man ett nästan nytt trägolv.

Stengolv

Ett stengolv är ett golv med riktigt fint utseende. Sten i köksgolv är mycket hållbart och gör att man inte behöver vara rädd för att slita ut det. Det kan hålla i 30-40 år utan att man ser någon skillnad på det, som det var då man lade stengolvet. Även ett stengolv går alldels utmärkt att slipa om.

Klinker

Ett klinkergolv är nästan som ett stengolv, har en lång hållbarhet och ser så gott som intakt ut, även efter flera års användning. Klinker på köksgolv är som klinker i badrumsgolv, och håller mot väta och fukt. Det är bara att vädra, så torkar vätan på köksgolvet snabbt. Det är dessutom mycket lätt att hålla rent och städat.

Linoleummatta

Vill man kan man ju använda en linoleummatta på köksgolvet. Det innebär att man då får ett hållbart golv med något fint mönster. Det enda man bör komma ihåg är att inte använda såpa när man rengör linoleummattan utan endast använda medel som är avsedd just för linoleummattan. Sådant finns i nästan varje handel där man säljer rengöringsmedel för golv.

Plast- eller vinylgolv

De nyare plast- eller vinylgolv går också mycket väl att slipa om. Det viktigaste är att det finns minst 2, 5 centimeters djup på golvet för att man ska kunna slipa om dem. Plastgolven är inte lika plastiga som sina föregångare och ser mycket finare ut, än de gamla plastgolv som man såg under 1970-, och 80-talet. Vill du läsa mer om hur du kan slipa golv i Stockholm? Läs då mer på: https://www.slipagolvstockholm.se.

13 Sep 2019