Vilket lufttryck bör man ha vid lackering?

Dags att fixa till köket? Köper du helt nytt eller ska du renovera det gamla? Inredningstips för kök i alla prisklasser - gör-det-själv och spara på budgeten så blir det även semester i år.

Har du ett helt okej kök formmässigt, trivs du men känner att du vill uppdatera eller fräscha till det? Är du dessutom händig eller konstnärlig, då kan du självklart fixa det själv. Idag finns alla typer av maskiner att hyra per dag eller timme och du kan googla dig till allt. Vill du ha riktigt bra resultat kanske du ska rådfråga om lufttryck och luftflöde när du hämtar ut din lackeringsspruta. För att måla dina köksluckor räcker det med ett tryck på 2,5 bar. Du vill ju inte blåsa ut luckorna genom fönstret. När du väljer att lacka om kan du välja vilken kulör du vill, och det är ju dessutom klimatsmart att återbruka istället för att köpa helt nya luckor eller ett helt nytt kök.

Om du hellre vill leja

Vill du vara helt säker på att det blir ett lyckat resultat så ska du kanske låta experter utföra jobbet. Är det träluckor eller laminat du vill göra om? Träluckor går alltid bra medan laminat kan visa sig vara lite knivigt. Rådfråga en expert. Ofta är det ju inte bara att lackera rakt på, utan det kan behövas reparationer, ändringar, spackling, slipning med mera som underarbete för att få ett riktigt bra slutresultat och köksluckor som håller ett bra tag. Om du lejer för jobbet så hämtar firman vanligtvis dina luckor och tar dem till en verkstad, där de kan jobba och damma hur mycket de vill. Där har de redan förberett så de kan lackera ett flertal åt gången och låta dem torka innan de tar nästa - så som du kanske behöver göra om du bygger en liten lackstudio i hemmet.

Garantier på jobbet

Om du istället för att måla eller lacka själv tar beslut om att leja en riktig firma får du garanterat ett mer hållbart och snyggt resultat, samtidigt som du ju får en garanti på det jobb de utfört. Så, proffsigt gjort, snyggt resultat och garanti - finns det ens någon tvekan? Ta beslutet du så länge gått och dragit på - hotta upp ditt kök med en lackering av luckorna och vips har du ett helt nytt och fräscht kök att vara stolt över. Det är trevligt inför alla bjudningar och samkväm.

15 Apr 2020