Varför inte återanvända det byggmaterial du har i köket?

Funderar du på att renovera kök? Det kanske är dags för det när du ser slitna köksskåp och luckor? Har du tapeter och färg i köket som du inte trivs med, kan det göra väldigt mycket för ökad trivsel att renovera om köket med nya tapeter och färger som piggar upp dig.

Gör en köksrenovering som är miljövänlig

Samtidigt är det mycket viktigt att alla ställer om, och börjar både tänka och handla mer miljömedvetet. Vad har det med köksrenoveringar att göra? Ett bra sätt är att inte köpa ny inredning, utan att återanvända det man har. Har man då till exempel sliten inredning kan man laga den, man kan slipa och måla om så att inredningen blir snygg och hel på nytt. Sedan kan man byta knoppar så får man ett intryck av att den är ny. Ett annat tips är att ta bort köksskåp upptill, och enbart ha hyllor för köksporslin.

När du väl bestämt sig för en miljövänlig köksrenovering är det sedan dags att bestämma sig för om du vill göra det själv, eller anlita en snickare som gör det åt dig. 

Fördelar med att göra det själv

Det blir bra mycket billigare att göra det själv, tror man. Det skapas ju inga räkningar som du ska betala om du gör köksrenoveringen själv. Däremot kanske du bör ta semester, eller göra köksrenoveringen under din lediga tid, antingen på fritiden eller under annan ledig tid. Om man inte själv är händig snickare kan det ta väldigt lång tid för dig att göra allt själv. Framför allt om du inte är van vid att arbeta snabbt. Det enda du i så fall offrar är din lediga tid. Är du själv kanske det inte spelar så stor roll, men en helrenovering av köket kommer att göra att du kanske inte kan använda det under tiden som det håller på att renoveras.

Fördelar med att anlita en snickare i Stockholm

Fördelarna med att anlita en professionell snickare i Stockholm är den att det blir snabbt och väldigt väl gjort. Även om du betalar för arbetstiden, kan du dra av en tredjedel av kostnaden på din skatt. Är det ett omfattande arbete, kan det kosta en hel del, drar du av upp till 25.000 kronor per år och per person. Är ni flera som står på hyreskontraktet eller på bostaden, kan alla dra av för arbetet. Anlitar du en snickare i Stockholm går det snabbare för dig att få köket renoverat och kunna använda det på nytt. Här kan du läsa mer om hur du kan anlita en snickare i Stockholm.

30 Oct 2018