Våga trägolv i kök!

Det är inte många som tänker på att det skulle kunna passa att ha ett traditionellt trägolv i kök. Mågna tänker att det bör vara ett praktiskt golv som tål vatten och spill. Här tycker vi att det gott och väl går riktigt bra att inreda köken med vackra trägolv, även om just parkettgolv inte är det optimala. Tvärtom, har man ett lantligt hus, och inreder med ett lantligt kök, passar det alldeles utmärkt att inreda med breda tiljor i till exempel furu. I övrigt bör man titta på sitt kök och bestämma det golv som man själv gillar och som man tycker passar i köket. Är det svårt att bestämma sig för det ena eller det andra kan man alltid ta kontakt med en golvläggare för att få bra råd om vilka träslag som passar just i ditt kök.

Fördelar med trägolv i kök

En viktig fördel är att om man lägger ett trägolv i köket, är det ett golv som du alltid kan slipa, nästan hur många gånger som helst. Det blir som nytt. Det är ett mycket tåligt golv som, om du underhåller det på rätt sätt, kan hålla i 30-50 år. Tycker du efter några 10-tal år att golvet har blivit tråkigt och trist,  kan du alltid slipa om det istället för riva ut och slänga det. En golvslipning är ett bra mycket mindre kostsamt sätt att förnya golvet om du har ett trägolv. Har du ett vackert trägolv behöver du aldrig vara orolig för att inte hålla dig med en snygg inredning. Ett trägolv är klassiskt och behåller sitt fina utseende i många år. Många trägolv har dessutom garanti på över 10 år.

Nackdelar med trägolv i kök

De nackdelar man bör nämna är att du bör ta hand om ditt trägolv med jämna mellanrum. Men med att "ta hand" om ett trägolv innebär inga stora och dyra reparationer, utan handlar om att hålla det städat genom att moppa golvet en gång i veckan med lite vatten och miljövänlig såpa. Någon gång om året mår det bra av att bonas. Något mer än så behöver du inte göra. Har det blivit tråkigt, smutsigt och slitet kan du alltid slipa om det så får du ett golv som ser ut som nytt.

I Stockholm finns det 350 golvslipare

Bor du i Stockholm har du väldigt många hantverkare som arbetar med golvslipning att välja mellan. Alla är ju förstås inte likadana. Här anser vi att du ska välja hantverkare med omsorg. Det handlar ju om ditt kök i ditt hem. Googla golsvlipning Stockholm, då så får du upp flera olika hantverkare som arbetar med golvslipning i Stockholm. Sedan är det bara att välja någon av dem, be om offert och referenser. Lycka till!

15 Jul 2018