Uppgradera ditt kök med nya smarta lösningar

Uppgradera ditt kök när du renoverar och byt ut dina gamla vitvaror mot ny smart teknik. Smarta vitvaror är här för att stanna. Släpp in tekniken!

Smarta kök - en teknisk revolution

Tekniken har blivit en allt större del av vårt liv. Nu har den även flyttat in i våra kök för att underlätta matlagning och annat köksbestyr. Smarta spisar som är självrengörande, har inbyggd fläkt och går att styra med mobiltelefonen är redan ett faktum. Även kylskåp med kameror och sensorer som snabbt kan kyla ner varm mat och som vet vad du saknar för ingredienser när du skall steka pannkakor finns på marknaden. De som bygger nytt eller renoverar sina kök har mycket smarta funktioner att välja mellan. Den här texten är för dig som skall bygga nytt kök eller göra en köksrenovering i Örebro.

Vad menas med smart teknik?

Smart teknik är sådan som är integrerad i våra hem på ett smart sätt och som hjälper oss i vardagen och gör våra sysslor lättare och vår tillvaro bättre. Smart teknik kan vara allt ifrån smidigt gömda eluttag till lampor som är kopplade till din klocka och som dimmar belysningen på kvällen när din puls går ner. Den här tekniken är ibland integrerad med din telefon eller klocka och ibland kan även maskinerna “prata med varandra” och ge varandra olika instruktioner.

Köksrenovera med smarta vitvaror

Om du skall skaffa nya vitvaror så är det smart att investera i smart teknologi. Tekniken kommer inte gå bakåt och du kan lika väl hoppa på tåget nu, det kommer bara underlätta för dig. De smarta vitvarorna kommer hjälpa dig göra bra val. Köksfläkten kan till exempel integreras med din spishäll så att den gör på högre effekt när du höjer värmen. De smarta vitvarorna kan också hjälpa dig spara på miljön. Din smarta diskmaskin kan känna av vilken typ av disk som finns i maskinen och på så sätt välja ett program som är effektivt och miljövänligt.

Andra smarta lösningar för ditt hem i Örebro

Den smarta tekniken är framförallt bra när det kommer till säkerhet. Genom smart teknik kan du koppla samman flera olika larm såsom inbrottslarm, brandlarm och vattenlarm. När något av larmen går kan du välja att det till exempel skickar sms till dina andra familjemedlemmar eller att det ringer brandkåren. Du kan se på din telefon exakt vart det brinner eller vilket fönster som inbrottstjuven tagit sig in genom.

Smart teknik är också helt oöverträffat när det kommer till trivsel och underhållning. Du kan sätta på musik, dämpa belysningen och tända en brasa på din TV - allt med ett fingertryck.

15 May 2022