Titta på väggarna i ditt kök

Har du funderat över dina väggar i köket? Det positiva med den senaste trenden när det kommer till inredning är den att vi har gått från det vita och strama, till färggrannt och bohemiskt. Särskilt snyggt blir det om man följer samma nyans i hela köket. Det skapar en harmonisk känsla och ger ett lugn för dem som vistas där. Bestäm gärna en färg som du vill ska dominera i köket. Välj sedan varianter av den färgen i allt annat, som i textilier, porslin och möbler i samma slags färg som i väggarna.

Till exempel; om du väljer en rosa nyans i väggarna, kan du mycket väl låta textilierna gå i en grå färg som går mot en rosa nyans. På samma sätt kan du välja en brun matta, men som går i samma rosa nyans. Du kan välja att betsa kökssoffan och matbordet i en orange färg, men som går mot samma rosa nyans som på väggarna. De flesta färger går nämligen att kombinera, bara de har rätt nyans, som påminner om varandra.

Varför inte rådfråga en snickare?

När det kommer till färger och nyanser kan du till och med rådfråga en snickare som gärna står till tjänst med val av färger och kan ge råd om hur du kan göra om du till exempel är intresserad av att blanda din egen färg. De har erfarenhet av att blanda färger. Det ingår i deras yrke. Om du inte känner till en målare på rak arm, kan du alltid fråga släkt och vänner om de känner någon som de tycker är bra.

Får du inte napp den vägen kan du alltid till exempel googla målare Täby, om du nu råkar bo i Täby. Efter det borde Google ge förslag på målare som arbetar nära dig. Sedan är det bara fritt fram att ta kontakt med en målare som arbetar nära dig. Be om offert och referenser. Se sedan till att välja en målare som är noga med underlaget eftersom det är nästan lika viktigt som själva ommålningen och tapetseringen.

Välj en seriös målare – inte bara billligaste

När du ber om offert, välj då den som ber om att få komma hem till dig och inspektera det som du efterfrågar. Är det bara en vägg, kanske det inte är så vitkgit, hur kan man misslyckas med en enda vägg? Är det ett helt hus som ska målas om, ja då är det mcyekt viktigt att inspektera huset innan de ger en offert. Finns det mycket underlagsarbete som behvöer göras innan man kan måla om? Ja det är sådant som är viktigt att ta reda på innan man lovar för mycket, och inte plötsligt gör ett dåligt och slarvigt arbete, bara för att de försöker ge ett så billigt pris som möjligt. Även här gäller att man får det man betalar för.

3 May 2018