Tips för dig som ska inreda köket

Allt fler skaffar sig drömköket. Ett kök ska vara både funktionellt och snyggt. Men att renovera ett kök kan kosta mycket och därför är det viktigt att det verkligen blir som man har tänkt sig.

Innan ni drar igång med att renovera köket ska ni fundera över hur ni vill att det ska vara och vilken funktion det ska fylla. Vad saknar ni med ert befintliga kök? Kanske fler kontakter och bättre belysning? En större arbetsbänk som dessutom är lätt att städa av? Kanske ett stort skafferi som i gamla tiders kök? Utbudet då det kommer till kök och detaljer är stort och även det lilla går att planera. Även elkontakter och köksblandare går att få i olika utföranden och de kan bli en fin inredningsdetalj eller ha en mer nedtonad design och smälta in. Oavsett vad det är som ni drömmer om och värdesätter så är det viktigt att noga planera sitt kök och sätta upp en budget.

Tänk på förvaringen

Ett kök bör även fungera att laga mat i. Öppna hyllor gör det lätt att snabbt få tag i saker och ger en luftig känsla. En lite större arbetsbänk med integrerat sopnedkast gör det enkelt att arbeta. Det finns många smarta lösningar som kan förbättra köket och som blir det där lilla extra. Fundera på vad som behöver förvaras och vad man kanske inte vill ska synas, och se till att det finns förvaring för även detta. Kanske är ett helt skafferi den bästa lösningen för både torrvaror och större köksredskap? Att platsbygga ett skafferi och även annan inredning kan vara det bästa och behöver inte alltid bli dyrare.

Välj bort kryddhyllan

Tycker man om att laga mat ska man absolut se till att hitta en optimal placering för kryddorna i det nya köket. De ska inte stå varmt nära spis och ugn utan helst svalt och mörkt för att behålla sina aromer. Kanske passar de i en låda vid arbetsbänken eller i ett eget litet skåp inte alltför nära spisen? Vill man ha plats för ett stort matbord men det kanske inte är möjligt som köket är nu kan man fundera på om det går att slå ut en vägg. Detsamma kan gälla för att få plats för ett skafferi eller kanske en köksö som kan fungera som både arbetsbänk och matplats. Möjligheterna är oändliga men det är fantasin som avgör om det blir drömköket. Vi tipsar dig att läsa mer på denna hemsida: https://www.kökgöteborg.se

7 Apr 2020