Takläggare i Norrtälje byter ditt tak

Taken på hus som ligger vid kuster pinas av blåst, snö och frost. Om du har ett hus som ligger i Roslagen, kan en takläggare i Norrtälje byta ditt tak.

Vid den senaste höststormen fann du två tegelpannor i din trädgård efter en stormig natt. Du har kommit upp i ålder och vill inte själv klättra upp på taket. Men du kan från markplan se att några plattor saknas och dessutom verkar plåten på dina vindskivor lossna.

Du kontaktar en firma som har erkänt skickliga takläggare i Norrtälje. Företagets representant kommer på besök för att inspektera taket. När inspektionen är klar får du besked. Ditt tak mår inte bra. Du får förslaget att byta taket helt och hållet. Inte kul, tänker du, men du får stort förtroende för takläggaren och lyssnar gärna på hans råd.

Takläggare i Norrtälje ger bra förslag

Din första spontana tanke är att lägga det nya taket med tegelpannor. Men takläggaren ger dig nya idéer. Tegelpannor är lätta och kan förstås lyfta om vinden får tag i dem. En variant är att lägga betongplattor. De är tyngre och kan dessutom levereras i lite olika färger. Å andra sidan måste du förvissa dig om att taket håller för den tyngre belastningen.

Du fattar tycke för ett annat förslag. Det blir takläggning i Norrtälje – av plåttak. Ett sådant tak är lätt och passar exteriört väldigt bra till äldre hus. Om tung och blöt snö faller på ditt tak, kommer den också enkelt att glida ner och du slipper skotta taket.

10 Oct 2022