Svårt att sälja lägenheten i Stockholm?

Marknaden i Stockholm har gått ner och mycket indikerar på att den kommer att behöva tid på sig innan den når samma prisnivå som för något år sedan. Det kan bero på att den varit lite övervärderad tidigare och att den nu hittat en mer rimlig nivå. Det behöver definitivt inte vara något tal om en bubbla som många olyckskorpar kraxar högt om. Men, som säljare så får man vara beredd på att det krävs en större ansträngning och att det inte är givet att man kan sälja med vinst längre.

Ska man peka på någonting så är det nämligen att bostadsmarknaden bytt karaktär och gått till att köparen är den som, till mångt och mycket, dikterar villkoren. Det finns fler bostäder ute till salu och det gör att en köpare idag - på ett annat sätt - kan välja och vraka. Som säljare så behöver det inte vara någon nackdel.

Det som är talande är nämligen följande: bra objekt säljs fortfarande dyrt , sämre objekt säljs billigare - kanske inte alls. Det gör att du fortfarande har chansen att göra en rejäl hacka - men att du får vara beredd att göra några ansträngningar innan.

En lägenhetsrenovering kan göra skillnad

Vi tänkte ge tre stycken tips som kan hjälpa dig att nå det slutpris du förväntat dig och drömmer om. Det behöver inte vara någon ouppnåelig dröm. Även om marknaden sjunkit så finns det fortfarande objekt som säljs till - för sitt område i Stockholm - rekordpriser.

  • En lägenhetsrenovering. Vi tar det dyraste tipset först. Men, din bostad kanske inte säljs för att den, helt enkelt, saknar pricken över i:et. Den pricken kan innebära en lägenhetsrenovering. I så fall så ska du fokusera på köket, badrummet och på golven i de olika rummen. Ta gärna hjälp av en och samma firma för din lägenhetsrenovering och se till att inte knäppa spekulanterna på näsan. Med det senare menar vi att du inte behöver ta i från tårna och använda en massa skrikiga färger, udda lösningar eller andra uppseendeväckande metoder. Håll det klassiskt och stilrent. Anlita gärna ett företag som har vana av att planera och som har stylister i sitt stall. Det kan ge dig ytterligare fördelar. Läs mer: https://www.lägenhetsrenoveringstockholm.nu.
  • Homestyling. Det är inte du, det är jag. Den gamla klassikern går även att använda då det handlar om inredning och med samma andemening som vid ett uppbrott. Indirekt så handlar det naturligtvis om att det är mottagaren det är fel på och i det här fallet din egen inredning och stil. Det är en känslig fråga för många. Man tycker att man har en perfekt stil i hemmet, en elegans och personlighet som ingen annan har. Just det - som ingen annan har; eller - uppenbarligen - vill ha. Du får svälja stoltheten i detta och acceptera att din inredningsstil inte är tilltalande. En homestylist kan vara en avgörande skillnad i detta. Här kan du välja att låta henne ta ut alla dina möbler - lite dyrare - eller inreda med dina egna och krydda med detaljer - billigare. Det är en tjänst som du, enligt oss, inte klarar dig utan.
  • Mäklare. Naturligtvis så kommer den mäklare du väljer att kunna göra skillnad. Vårt nyckelord i detta prekära läge som nu råder på bostadsmarknaden i Stockholm är erfarenhet. Välj en mäklare som varit med vid tidigare lågkonjunkturer och som vet vad som gäller. Och: var lyhörd. Våga lägg försäljningen fullt ut i mäklarens händer. Råder han dig en lägenhetsrenovering så gör det (om det finns pengar såklart). Du kommer att tjäna på detta i längden.
6 Dec 2018