Stopp i avlopp kan ha helt naturliga orsaker

Stopp i avlopp och hästsvans, hänger det ihop på något sätt? Ja. I alla fall om du är en långhårig man i medelåldern. Då finns det ett helt naturligt samband.

Bengt tyckte att rörmokaren hånlog mot honom när han öppnade dörren. Varför kunde han då rakt inte förstå. Lika lite som han förstod varför det hela tiden blev stopp i hans avlopp i badrummet. Tidigare hade han alltid kunnat lösa upp proppen själv med hjälp av lite bakpulver och vinäger, men nu var det helt stopp.

“Snygg hästsvans”, smilade rörmokaren när han klev över tröskeln. “Har du funderat på att klippa av dig barret?” Det hade Bengt då rakt inte, och det meddelade han också den näsvisa rörmokaren. Bengts långa hår var en riktig brudmagnet, det tyckte han i alla fall själv. Hästsvansen hade gått hem på krogen i mer än trettio år nu. Ända sedan han började springa ute på lokal.

Håravfall ger stopp i avlopp

Det Bengt kanske borde ha utläst av rörmokarens inte så subtila pik var att en mycket vanlig orsak till att det blir stopp i avlopp i badrum är långhåriga medelålders mäns frisyrer. De fäller nämligen en hel del hår när de tvättar håret. Av helt naturliga skäl, ingenting att skämmas över.

Självklart har Bengt och alla andra full rätt att behålla sina hästsvansar tills sista strået har fallit från hjässan. Men då gäller det också att ha en bra kontakt med sin lokala rörmokare, som kommer behöva rycka ut med jämna mellanrum.

13 May 2022