Slipa om golv höjer hela rummet

Ofta tänker man bara på väggarna, och möjligtvis på innertaket när man ska renovera ett rum. Kanske tapeterna är tråkiga och trista, eller till och med sönder? Kanske har man sprickor i taket? Då vill man oftast åtgärda det när man vill renovera hemma. Men få tänker på att man även bör åtgärda golvet, och bland det mest miljövänliga som man kan göra – och som kostar bara en bråkdel av vad det krävs för att lägga nytt golv – är att slipa om golv.

Så går det till att slipa om golv

Har man ett slitet och gammalt golv, av trä, laminat, linoleum och även vissa moderna plastgolv blir det en otroligt stor skillnad att slipa om det. Gör man så innebär det man tar fram en helt ny yta på golvet. Man får tillbaka det golv som man en gång lade in när det var nytt. Huvudsaken är att det finns mer än 2,5 centimeters djup på golvet så att man kan slipa om det. Efter golvslipningen bör man alltid behandla det med en ytbehandling, som till exempel lack, hårdvax, olja eller något annat medel. När man tar fram en ny yta på golvet utsätter man golvet för påverkan och kan göra det lika fult och slitet som det gamla golvet. Därför är det mycket viktigt att efterbehandla golv.

Välj hantverkare för golvslipningen

  1. Välj någon som har erfarenhet av golvslipning och som har gjort det i många år. Det innebär att om något skulle hända som avviker från det som man som hantverkare är van vid att det händer, då vet hantverkaren vad hon eller han ska göra och står inte helt panikslagen inför något oväntat som händer.
  2. Välj någon som är noggrann. När det kommer till golvslipning är det viktigt att hantverkaren är noggrann och ser till att arbeta med hela golvet och som kör golvslipningsmaskinen så jämnt över hela golvet som det bara går. På samma sätt är det även med efterbehandlingen. Då är det viktigt att man väljer någon som är noggrann med det arbetet så att hon eller han inte glömmer någon viktig bit på golvet och slarvar med efterarbetet.
  3. Välj en som ger garantier. Är det en hantverkare som ger garantier på sitt arbete, då är det lätttare att anlita en sådan, då man kan vara säker på att arbetet blir riktigt gjort. Om du behöver en golvslipare i Sollentuna kan du fortsätta läsa här: https://www.golvslipningsollentuna.se.
31 May 2019