Säkra köket mot bränder

Det går många matlagningsprogram på TV, Youtube och i andra kanaler. Det är en stor hype kring matlagning. Snart ska vi vara våra egna Oliver och baka, grädda, fritera och steka vår mat. Särskilt populärt är det att fritera grönsaker och kött. Problemet med att laga mat, som kommer från andra kulturer och som för med sig brandrisker är att vi inte lär oss hur man kan förebygga dessa risker när vi friterar och lagar mat med större brandrisk. Särskilt viktigt är det ju i falla med fritering där ju oljan lever sitt eget liv när den blir tillräckligt varm. Här ska man ju inte hälla vatten på brinnande olja till exempel, utan stänga in elden med lock, filt eller något annat som stänger ute syret.

Ta ett helthetsgrepp över brandsäkerheten hemma

Här rekommenderar vi att ta ett helthetsgrepp i kökets inredning och förbereda köket med olika brandsäkrande åtgärder. Man kan till exempel inreda med brandsäker tapet, eller med brandsäker målning. Man kan även isolera köket med material som inte antänds så lätt. Anlitar man ett företag som kommer hem till en och tittar på hur köket är byggt kan man inreda och förebygga bränder i ett kök genom de materialval som man gör. Till exempel kan man lägga en brandskyddande platta i metall, precis framför spisen, inreda med köksfläktar som stängs av automatiskt vid eld, man kan isolera ventiler och rör så att med material som inte matar en eld utan som tål höga temperaturer utan att antändas. Brandvarnare är viktiga, liksom att alla kök ska vara utrustade med brandsläckare, och ha brandfiltar nära till hands i kök.

Anlita ett företag som brandsäkrar hemmet

Det finns företag som säkrar hus. Då kan de antingen brandisolera ens hem, brandtäta eller renovera med särskild brandfogning. Bor man i Stockholm finns det ett 10-tal företag som arbetar med brandskydd och isolering. Googla brandisolering Stockholm så att du får förslag på företag som marknadsför sig som ett sådant företag som arbetar med brandisolering i Stockholm. De kommer att vilja komma hem till dig för att inspektera och ge förslag på hur du kan förbättra din brandsäkerhet. Vilka material som tål höga temperaturer och som inte antänds så lätt vet de som arbetar med brandsäkerhet. Många av dem är föredetta brandmän som i stället för att arbeta för att släcvka bränder, arbetar förebyggande för att bränderna inte växer och sprider sig och delar med sig information om vad husägare och fastighetsägare kan göra .

5 Jul 2018