Så ska köket se ut i år

Är du på väg att renovera ditt kök? Om det är så, kan vi här ge några bra och billiga tips på en begränsad renovering av köket. Man måste inte alltid riva ut hela inredningen. Ibland kan man endast riva ut begränsade delar av köket och ändå få till en renovering och förändring som gör köket nästan nytt. Ibland kan det räcka med att byta ut köksluckorna och montera nya luckor eller skåpdörrar. Därför kommer vi här på tips på färger som man kan bestämma till sina måttbeställda köksluckor.

Rosa inredning

Den rosa inredningen fortsätter att vara populär. Väljer du rosa på dina köksluckor, gör du helt rätt. Rosa är en härlig färg som lyfter nästan vilket kök som helst. Rosa ger en väldigt hemtrevnad och harmonierar mycket väl med både grått, beige, svart och vitt. Rosa gör en harmonisk, medan rött kan göra en irriterad.

Trä i inredning

Vill man inte måla köksluckorna alls, kan man faktiskt ha dem i träfärg, då just träfärg är en av vårens inredningstrender. Träfärg var mycket populärt under 1980-talet och har kommit tillbaka som en populär inredningsdetalj.

Gult eller grönt

De pastelliga färgerna gult och grönt är tillbaka och det stort. Under förra året såg vi mycket av den nyans av grönt som kallades Salvia-grönt och just grönt fortsätter att vara populärt även i år. Även gult har dykt upp som en populär inredningsfärg. Här ser vi allt från ljusgult till senapsgult och en "smutsig" gul färg, med en del grå nyanser i det gula.

Beige eller naturligt

Beige eller sandfärg har länge varit mycket populärt i inredning. Vi har sett mycket av en återgång till det "naturliga" i inredning, och med det har sandfärgad inredning varit mycket populär. Det beige är populärt på väggar och golv, och i år även på köksluckor.

Varför måttbeställa köksluckor?

Om det är så att man har ett äldre kök, kanske de mått som man har på köksinredningen inte finns längre, då de flesta köksinredningar endast följer standardmått. Då kan man behöva beställa särskilda köksluckor som bara passar det egna köket. Genom att endast byta ut färgen på köksinredningen får man till en lagom stor renovering, som heller inte kostar särskilt mycket. Får man en annan färg på sitt kök, gör det mycket för trivseln. Det vet man hur det känns att få ny färg på väggarna; det gör mycket för känslan av förnyelse.

24 Mar 2019