Så kan du renovera köket med stenskivor

Ska du till att renovera köket i Stockholm? SOm de flesta vet, när et komemr till att renovera kök i Stockholm, är det ett riktigt slitgöra. Om man väljer att göra en helrenovering, kan det ta flera veckor innan allt är klart. Först ska allt rivas ut. Man får då se hur underlagen på väggar och golv ser ut. Kanske ser man att det har bildats fukt någonstans i underlaget. Då är det viktigt att man vädrar ut all fukten och sedan bygger med nyttt material. Då kan man skatta sin lyckliga stjärna att man faktiskt rev ut allt för att komma åt underlaget ordentligt. Ett hus som har fuktskador kommer inte att kunna bestå.

Ska du välja nytt inredningsmaterial?

När du väl har bestämt dig för en helrenovering gäller det att välja bästa material sedan att renovera med. Det som är mest trendigt just nu är stenmaterial, som ger en otrolig lång hållbarhet, bara det hanteras på rätta sättet. Att kakla hela köket med stenskivor kan vara lite väl drygt och resurskrävande. Sedan är det inte helt säkert att det blir snyggast. Att lägga stenskivor som golv, däremot är en mycket bra idé. Det blir så otroligt fint med stenskivor till golv. Du får en ny yta som är lätt att hålla ren, och ett golv som består. Det blir snyggt och stilrent. Det är även mycket trendigt just nu att lägga både diskbänk och arbetsbänk med stenskivor. Det ger en otroligt fin yta till arbetsbänkar och diskbänkar. Här kan man välja olika slags sten till arbets- elelr diskbänk.

Välj mellan olika slags stenskivor till köket

Marmor är den mest klassiska stensorten till just arbetsbänk i Stockholm. Då får du ett ljust material, med vackra ådror. Vill du i stället har ett mycket hållbart material, som klarar av de mesta temperaturväxlingarna, vätan och som i princip aldrig slits ut, kan du välja granitskivor. Då kan du välja allt från mörkgrått till ljusgrått och rosa. Bland det mest hållbara materialet är kompositskivor. De håller mot både hetta och kyla, mot väta och har även de en lång hållbarhet och har dessutom bäst pris.

Varför inte vända dig till en erfaren stenfirma i Stockholm?

Om du vill få bra råd och tips till inredninge nav diott kök och vill inreda med snygga stenskivor antingen till golv, som kakel eller disk- och arbetsbänk, kan du alltid anlita en stenfirma Lapital.

29 Nov 2018