Så förhandlar du ner priset på målningen

Att måla är ett utmärkt sätt att göra ditt hem helt nytt utan att det behöver kosta allt för mycket. För det absolut bästa resultatet är det klart värt att anställa en professionell målare.

Om du har bestämt dig för att du vill måla ditt hem är det då dags att anlita en målare. Att måla är såklart något du kan göra själv, eftersom du inte hanterar varken el eller vatten. Däremot är det ett stort jobb att måla och det är svårare än det verkar. Det är inte själva målningen som måste bli rätt, men det kräver även ett korrekt förarbete inför målningen. När du kontaktar en firma kommer de att erbjuda dig ett offert. Om du inte är nöjd med detta finns det några saker du kan göra. För det första, kolla om ROT-avdraget ingår i offerten. Om inte kommer du att få ett skatteavdrag på 30 % på arbetskostnaden. Kolla även vad som ingår i din offert. Är det något du kan göra själv? Be alltid om ett flertal offert från olika firmor för att hitta rätt pris.

Låt en målare sätta färg på din vardag

Det är lätt att bli trött på allt i din vardag och vilja ha en stor förändring. Tyvärr finns det många jobb i ditt hem som helt enkelt måste vänta till du har ekonomin till att fixa det. Att måla är inte som en helrenovering av huset, men det kan göra en otrolig stor skillnad. När det kommer till målning är det bara din fantasi som sätter gränserna. Det är heller inte enbart måla du kan göra, utan även tapetsera. Du kan måla både på insidan och utsidan för att göra ditt hem perfekt för dig.

Hitta rätt firma för arbetet

Något annat som är lika viktigt som priset är att du hittar rätt firma för att utföra arbetet i ditt hem. Du vill såklart att det ska bli rätt redan från början. Att välja rätt målare är som tur är en bra garanti för att det kommer att blir rätt. Om du bor i storstäder så har du många att välja mellan. Det är alltid värt att kolla bland familj och vänner om de sedan tidigare har anställt en professionell målare. Ett annat tips är att göra en snabb sökning online för att kolla vad tidigare kunder har sagt. Ring sedan för att prata med firman och be om en kostnadsfri offert.

22 Apr 2020