Så får du Stockholms billigaste köksrenovering
Går det att genomföra en köksrenovering för 500 kr, 2 000 kr eller 5 000 kr? Ja, det är möjligt men det krävs både kreativitet, flexibilitet och att man vågar vara hantverkare själv. Framförallt handlar det om att fokusera på second hand.
De flesta som renoverar köket har en budget som är relativt stor. Näst efter badrumsrenovering är köksrenovering den dyraste renoveringen i hemmet. Men det behöver inte vara så. Allt beror på vad man prioriterar och hur flexibel man är gällande inköp och material. Sen får man självklart jobba en hel del själv.
Ett exempel är hur mycket som kan ske genom ommålning. Att måla om är ofta betydligt billigare än att byta ut. Färgprover kan man få gratis hos flera färgbutiker men när det kommer till inköp bör man fokusera på budgetvarianten. Det finns lågprisbutiker som har betydligt lägre pris på renovering och inredning än klassiska byggvaruhus, färgbutiker och inredningsbutiker. Allt är inte snyggt, allt är inte billigt och utbudet är mindre – men priset är lägre.
En stor del av inredningen kan man köpa på loppisar eller second hand. I Stockholm finns nästan varje helg stora loppmarknader att besöka och priserna brukar vara lägst på de loppmarknader som inte är regelbundna och återkommande. Det finns ett par hemsidor på internet som listar loppisar och auktioner i Stockholm vilka självklart kan följas för att hitta billiga inköpsvägar. Här gäller det däremot att planera i god tid vad som egentligen behövs till köksrenoveringen eftersom det är lätt att lockas av det låga priset och köpa saker som egentligen inte behövs.
Se på detaljer och helhet
För att skapa en helhetskänsla i köksrenovering krävs att man både fokuserar på helheten och detaljerna. Om köksluckorna målas om kan det ofta behövas nya knoppar eller handtag för att det ska kännas mer modernt. Självklart är det billigast att köpa dessa via second hand men att hitta exempelvis 24 exakt lika knoppar är svårt och då blir IKEA eller lågprisvaruhus ett alternativ.
I äldre kök finns ofta en längre diskdel i rostfritt stål. För att skapa en modernare look kan en bänkskiva köpas. Dessa kan köpas hos köksbutiker men jämför man priserna mot byggvaruhusen så är priserna ofta lägre där. Detta inte minst om man kan köpa en obehandlad och behandla den själv.
Så var det vitvarorna
Även vitvaror kan köpas second hand men många väljer att köpa nytt utifrån energiåtgång, garanti och försäkring. Man vill helt enkelt vara säker på att det är kvalité. Ett alternativ är att köpa från företag i Stockholm som visserligen säljer begagnade produkter men detta med garanti och en del service. Därmed är man i alla fall säkrad en viss kvalité.
Planera, var kreativ och sök på andrahandsmarknaden. Då hålls priset nere.
Andra inlägg
- Marksanering och återställning av naturområden
- En renässans för badrumsrenovering i Örebro
- Målerifirmor och färgsättningens inverkan på Stockholms byggnader
- Markentreprenad i Stockholm – prövningar och möjligheter
- Hyra maskiner för smarta lösningar i Malmö
- Maximera dina möjligheter genom att hyra mark i Stockholm
- Skydda din fastighet med hållbar fasadmålning i Stockholm
- Pulverlackering i Stockholm – ett hållbart sätt att förädla material
- Stålhallar som förändrar byggprocesser
- Takläggare i Norrköping – trygghet över huvudet