Så får du ett lika snyggt resultat som en målare i Stockholm

Det går att spara pengar genom att själv måla om hemma. Men för att det ska bli bra måste du vara lika noggrann som en professionell målare i Stockholm.

Det första man bör göra är att tömma rummet på möbler och lägga ut skyddande målarpapp eller plast på golvet. Då gör det inget om man skulle råka droppa färg. Skruva även bort väggkontakter och strömbrytare. För att få riktigt snygga linjer och för att inte måla utanför kan man tejpa dörrkarmar och fönsterfoder med papperstejp.

Ett väl utfört grundarbete är a och o vid allt måleriarbete. Exakt vad grundarbetet innebär beror på ytan som ska målas. Är väggen tapetserad kan man ibland först behöva riva bort tapeterna och sedan sätta upp en måleritapet. Det är också viktigt att man spacklar igen alla hål och sprickor. Innan man börjar måla måste ytan även vara dammfri och ren.

Ibland är det bättre att överlåta arbetet åt en professionell målare

Är man inte beredd att lägga ner den tid som krävs för att måleriarbetet ska bli bra är det bättre att anlita en professionell målare. Börja med att kontakta en målare i Stockholm och be om en offert. Är det ett större måleriarbete kommer målaren alltid ut på plats för att lättare kunna bedöma arbetsåtgången.

En seriös målare kan också komma med tips och förslag om färgsättning. Tänk på att det lönar sig att välja en målare som använder sig av kvalitetsfärg och som är utbildad. Detta eftersom resultatet blir bättre och håller sig snyggt längre.

12 Jul 2023