Reparera golv med hjälp av golvläggare i Stockholm

Gamla trägolv är vackra och hållbara men även de får ibland skador. Då lönar det sig att kontakta golvläggare i Stockholm för reparation och slippa köpa nytt.

När man bor i en äldre våning eller hus i Stockholm kan det finnas mycket kulturhistoria i ett enkelt brädgolv. Vissa golv synes ha tillhört högreståndspersoner medan andra en gång utgjort underlag för mindre bemedlade samhällsklasser. Det golven har gemensamt är oftast kvaliteten. Trägolv är slitstarka och håller mycket länge.

Att golv har sin ådring och ett visst slitage är en del av deras charm. Man kan fundera över vad som hänt i dessa hus och vem som trampat tiljorna. Vem har såpskurat golven en gång i veckan och vem gjorde det stora hacket? Fast - i slutänden behöver skador ändå åtgärdas.

Din golvläggare hjälper till med hantverket

I större hack och repor samlas tyvärr smuts och annat. När fernissan helt försvunnit blir ditt golv mer fuktkänsligt. Det är dags att reparera och kanske även delvis lägga om golv som inte längre håller måttet. En partiell golvläggning är oftast ett bättre val än att köpa ett helt nytt golv. Slipning och ytbehandling gör i de flesta fall underverk.

Har du ett parkettgolv händer det emellanåt att någon eller några stavar har lossnat eller försvunnit. En kompetent golvläggare har inga problem med att ersätta dessa och förnya ditt dyrbara golv. Processen börjar lämpligen med att du kontaktar en skicklig golvfirma för besök och förslag till åtgärd med åtföljande offert.

6 Mar 2023