Pålitlig målare i Nacka målar ditt hus både in- och utvändigt

Med färg går det snabbt att förändra och fräscha upp ett hem. Men vill man att det ska bli riktigt snyggt och hållbart måste man ta hjälp av en målare i Nacka.

Med färg kan man snabbt förändra och fräscha upp ett hem och det till en relativt låg kostnad. Men vill man att resultatet ska bli riktigt snyggt och hållbart måste man ta hjälp av en professionell målare. Som privatperson kan man använda sig av rotavdraget när man anlitar en målare, vilket får ner priset en hel del.

Men innan man tar kontakt med en målare kan det vara bra att ha bestämt sig för hur man vill färgsätta rummet. Behöver man inspiration kan man titta i inredningstidningar eller besöka fysiska färgbutiker. Att välja kulör efter en färgnyans kan dock vara svårt. Bättre är då att köpa hem provburkar med färg och provmåla direkt på väggen.

Då ser man hur ljuset i rummet påverkar kulören och det blir lättare att välja. Vill man inte måla direkt på väggen kan man måla på kartongbitar och sedan flytta runt dessa i rummet. Vissa färgtillverkare har också praktiska appar där man med hjälp av mobilens kamera kan se hur rummet kan se ut i olika kulörer.

Hur mycket kostar det att anlita en målare?

En erfaren målare i Nacka vet hur viktigt grundarbetet är för att slutresultatet ska bli bra. Slarvar man med detta kommer inte heller färgen att fästa ordentligt och man kommer snart att behöva måla om igen. Det är inte ovanligt att förarbetet tar mycket längre tid än själva målandet. Extra lång tid tar det om man även måste riva tapeter.

Men ganska ofta räcker det med att spackla igen hål och slipa ojämnheter så att väggarna blir helt släta. Hur lång tid det tar att måla om ett rum beror på förarbete och hur många kvadratmeter det är. Men vanligt är att det tar ungefär en dag.

Sedan rotavdraget infördes är det nästan ingen idé att själv måla om. Men priserna kan variera mellan olika målare och man ska därför ta in mer än en offert. För att man ska bli nöjd med slutresultatet måste man även ta hänsyn till erfarenhet och referenser när man väljer målare.

22 Oct 2023