Östermalmsföretag som bjuder på snygga golv

Som boende på Östermalm har man kanske Sveriges största tjänsteutbud, som ju finns i Stockholm. Även om man bara vill hålla sig inom stadsdelens gränser finns det mycket att välja mellan. 

Företag som sköter golvslipning, golvläggning, städning och så vidare finns det givetvis behov för i hela landet. Kombinationen mellan att många lägenheter på Östermalm är till åldern gångna med fina parkettgolv i trä, och att Stockholm som kommun är bland de flitigaste brukarna av RUT och ROT, gör att tjänster som till exempel golvslipning och golvläggning kanske är särskilt efterfrågade just här.

Golvslipning

När det kommer till golvslipning finns det två företag som är baserade inom stadsdelens gränser. Framförallt ett av företagen har fått mycket goda recensioner på diverse plattformar. Det här innebär givetvis inte att det andra företaget sköter sina golvslipningar dåligt, utan endast att underlaget inte är lika stort. Det här företaget sysslar även med stavparketter, vilket inte är ovanligt i sekelskifteshus likt de som det finns många av på Östermalm. Ett plus med företaget är att de erbjuder dammfri golvslipning. Det här är ganska ovanligt bland golvslipare överlag. Fördelen är att miljön blir renare och hälsosammare, och att det bättrar på säkerheten. Trädamm är lättantändligt, vilket har bidragit till ett starta en hel del bränder genom tiderna. Det kan räcka med en gnista från en dåligt islagen spik för att dammet ska tända an. 

Golvläggning

Även när det kommer till golvläggare finns två firmor etablerade på Östermalm. En av dem är en inredningsbutik med filialer över hela landet. Förutom att sälja ett stort utbud av olika golvtyper, hjälper de även till med själva läggningen av dem. Här finns alternativ för den som till exempel vill ha stavbensparkett, stengolv eller laminatgolv. Även den andra firman fokuserar främst på försäljning av golv. Enligt dem själva har de Stockholms största utbud av flera olika typer av golv, bland annat trä-, laminat- och linoleumgolv. Förutom att sälja hjälper de även till med golvslipning, lackning och läggning. 

Städning

På Östermalm finns relativt många städfirmor. Det här är inte särskilt konstigt, i och med att boende i Stockholm använder rut-avdraget nästan flitigast i hela landet. Då Östermalm får anses vara en av de mer välbärgade stadsdelarna, är det inte särskilt osannolikt att invånarna här står för en relativt stor del av användandet. Flera av företagen har många goda recensioner på olika plattformar, medan andra inte har några recensioner eller omdömen över huvud taget. Det är dock tydligt att den som bor på Östermalm har många firmor att välja mellan. 

19 Feb 2018