Natursten inne och ute

När Emma och Patrik skulle bygga hus var det självklart att välja gedigna material som passade området. Det fick helt enkelt bli natursten både ute och inne.

Ända sedan Patrik var liten hade han drömt om ett hus vid klipporna. Ett hus som skulle passa in i miljön och som skulle vara både miljövänligt och hållbart. Men det var inte förrän han träffade Emma som drömmen blev verklighet och planerna skulle sjösättas.

För att få huset att smälta in i miljön valde paret mur, trädgårdsgång och trappa i natursten. Ett material som aldrig skulle behöva bytas ut, målas eller repareras. Och dessutom valde man en slags sten som passade färgmässigt med klipporna som stack upp i fjärran. Det gjorde att huset blev ett med området och nästan verkade ha vuxit upp ur marken.

Val av rätt natursten

Men det var inte enbart utsidan som skulle smyckas med natursten. På insidan valde paret att lägga ett golv i hall och kök av samma natursten som på utsidan, men med en slätare yta. Det gjorde att inne kändes som ute och ute kändes som inne. Allt bands ihop på ett smakfullt och naturligt sätt.

Nu hade turen kommit till bänkskivan i köket och även om Patrik ville ha samma sten även där så blev det Emma som fick igenom sin vilja med en lite mörkare sten, som inte lika lätt skulle uppvisa fläckar efter tomatsås eller gurkmeja och som dessutom passade bättre in med den övriga inredningen i köket.

11 Apr 2023