När bör du kontakta en målerifirma?

Lust att måla om hemma? Eller ett akut behov att underhålla fasaden på ditt hus? Börja med att kontakta en målarfirma där du bor. Då får du råd både om färgen och om hur arbetet bör göras.

De allra flesta har någon gång hållit i en pensel. Kanske för att skapa konstverk i olja, eller för att trädgårdsmöblerna behövde underhållas inför sommaren. Många har målat om en gammal byrå eller en vägg hemma. Ibland med pensel, ibland med roller. Oftast med ett fantastiskt resultat, någon gång kanske mindre lyckat. Och handen på hjärtat, hur många kan ärligt lova att de aldrig fuskat med underarbetet? Det känns bra i stunden när lackfärgen blänker, men när den börjar flagna efter några månader är det inte lika kul. Tänk efter före och se till att diskutera saken med en kunnig målerifirma innan du öppnar färgburken.

Glad man

Trend eller tidlös stil?

Många vill påverka dina val av design. Vad är modernt, vad passar till möblemanget och vilket är priset? Det finns en uppsjö av webbsajter och youtube-klipp med tips om material, kulör och verktyg. För en hobby-målare är det omöjligt att hänga med i svängarna och anpassa sig efter den rådande stilen. En god tumregel är att börja med att avgöra hur länge du vill att arbetet ska hålla. Det kan vara fullt rimligt att lägga bladguld på ramen till en ärvd spegel. Du planerar att behålla den i hela ditt liv. En träpall du sitter på när du rensar i grönsakslandet behöver kanske behandlas ett par gånger per säsong. Se till att arbetsinsats, pris för materialet och förväntad livslängd hänger samman. Och våga vara personlig.

Utifrån och in

Mycket förenklat skulle man kunna säga att allt du gör utomhus kräver mer än det du gör inne. Att behandla en träfasad är ingen lek, i sådana fall bör du alltid kontakta en professionell målare. Är det hårda vintrar, salta vindar eller fuktigt väder där du bor får det inte bli fel. Prata med grannar och bekanta som har liknande material på sina hus. Hör dig för inför det stora beslutet och ta inga risker. Dessutom är det ofta fysiskt krävande att genomföra ett arbete på ett hus. Att stå på en stege eller i bästa fall en ställning, tär på krafterna. Anlita en firma med schyssta villkor och en säker arbetsmiljö för de anställda. Det betyder minskad risk för dig som kund.

29 Mar 2020