Mer miljövänligt lacka om köket

Det är ju så viktigt att vi alla köper och säljer på ett så miljövänligt sätt som vi bara kan, det gäller ju även när det kommer till hantverk och renoveringar. Det finns ju sätt som tar mer hänsyn till miljön och sådant som inte gör det. Att köpa nytt är inte det bästa alternativet. Om vi ser på mängden energi som det krävs att tillverka nya produkter, är det nya saker som tar mest energi.

Finns inte tillräckliga energikällor

I och för sig finns det energikällor som är avsevärt bättre än andra, om tillvekarna tar hänsyn till de miljövänliga energikällor som faktiskt finns så ser de ju till att endast använda energi från förnybara källor såsom sol-, vind- och vattenkraft. Men problemet med dem är än så länga har vi inte hittat tillräckligt med energikällor av det slaget som kan förse hela fabriker så att de kan producera i den takt som tillverkarna önskar för att maximera vinsten. Därför finns det än så länge mer miljövänliga alternativ som vi än så länge bör utnyttja, hellre än att köpa nytt.

Antingen återanvända eller renovera

Därför är det än så länge, det bästa för miljön att vi återanvänder och återvinner allt som vi önskar oss. Det sägs att vi bör alltmer lära oss att reparera och renovera. Vi har ju lärt oss att vi ska konsumera för att hålla igång samhällets ekonomi och att vi som konsumenter hjälper till att hålla tillväxtens hjul igång. Tyvärr är det en helt galen tanke. Vi håller på att tömma jordens resurser så att vi till sist inte har något att leva av. Var och en i Sverige lever på en sådan nivå som om vi alla hade fyra jordglober att leva av varje år. Det inser alla, är ett omöjligt sätt att leva på. Därför är renovering, reparering, återanvändning och återvinning det enda sättet framåt.

Lacka om istället för att köpa nytt

Att lära sig att måla och lacka om istället för att köpa nytt är en väg ur det. I alla fall när det kommer till inredning och bygg. Det är ju så viktigt att riva och slänga ut hela kök, men i stället för att köpa nytt bör vi måla och lacka om det som redan finns. Då gör vi miljön en tjänst, och i det långa loppet gör vi det möjligt för oss själva att fortsätta leva på denna vackra jord. Om det är så att du är signe på lacka om ditt kök, och bor i Stockholm, rekommenderar vi att läsa vidare om det här: https://www.lackaköksluckorstockholm.se.

7 May 2019