Målare eller inredningsarkitekt

Är din dröm att börja arbeta som målare på heltid? Eller är din dröm att kunna vägleda målare i projekt där rätt färger, nyanser och kombinationer ska påföras både utomhus och inomhus?

Inom området färg på hus och inventarier finns det en stor mängd olika typer av yrkesgrupper som arbetar på sitt sätt. Det gäller speciellt i större städer med omnejd, som i Stockholmsnära orten Bromma, till exempel. Har du ett brinnande intresse för färgsättning och det som går att göra med hjälp av färg så kan du bli målare i Bromma. Men du kan även satsa på att bli arbetsledare eller projektledare inom måleri. Du kan även börja arbeta i en färghandel eller på ett företag som tar fram och tillverkar färg. En möjlighet att få styra och leka med färger är även att bli inredningsarkitekt. Ett yrke där du styr över allt som har med inredningen att göra, även färgsättningen.

Med pensel, roller eller spruta

Det pågår hela tiden forskning och utveckling inom alla områden. Så även inom måleri. På senare år har man exempelvis tagit fram en färgspruta. Det innebär ett verktyg som sprutar på färgen i stället för att du ska måla med pensel eller roller. För dig som målare går det mycket snabbare att måla och sliter inte heller på samma sätt på nacke och axlar. Du kan även använda dig av en roller med förlängningsskaft ifall du ska måla i taket eller långt upp på väggarna. Så forskningen fortsätter gå vidare.

25 Apr 2021