Måla om i köket

Har du tröttnat på hur ditt kök ser ut så finns det ofta ingen anledningen att riva ut allting och köpa ett nytt. Förvisso så har det blivit billigare att köpa färdiga kök, men det handlar fortfarande om en ansenlig summa som måste betalas. I många fall är det också onödigt. Varför byta ut någonting som fortfarande fungerar?

Har man fina vitvaror, funktionell blandare och gångbara stommar samt ett normalt golv så finns det ingen anledning att riva detta. Det är inte bara dumt rent ekonomiskt, det är även väldigt dåligt för miljön. Vi måste börja inse att det inte är en lösning att hela tiden köpa och slänga - oavsett om det handlar om större saker som ett kök eller om mindre saker som exempelvis kläder.

Det går att förändra på andra sätt. I ett kök så brukar det räcka med att anlita en målare för att nå en stor förändring. En målare som dels - på vanligt sätt - målar om väggarna (och golvet, om det önskas - även kakel och klinker går att måla) och som dels använder sig av speciella sprutverktyg för att lacka om dina köksluckor.

Hitta unika saker för ett personligare kök

Att du ska anlita en målare för lackningen är en självklarhet då du aldrig kommer att få ett resultat som ens är i närheten om du skulle göra det på egen hand. Din stora uppgift ligger istället i att skapa ett kök som du trivs i, en personlig plats som skiljer sig från alla andras kök. Det är viktigt i sammanhanget och ytterligare en fördel med att välja den här lösningen.

Hur troligt är det att ditt kök känns personligt och unikt om du väljer att beställa från exempelvis IKEA? Inte särskilt troligt, eller hur? Det blir snyggt, stilrent, elegant och så vidare - men det kommer att sakna det där lilla extra och det personliga som säger att just du bor i lägenheten i Stockholm och att just du - dagligen - står i köket och lagar mat.

Det kan räcka med att hitta lite udda handtag till skåpen för att skapa en känsla av detta. Besök några secondhand-butiker och leta, de brukar ha ett digert utbud som går att köpa för några kronor. Fundera även noga över färgval på luckorna och väggarna. Du vill definitivt ha något som sticker ut - i och med att du söker en förändring - men för den sakens skull så vill du även trivas på en längre sikt. I vissa fall är det mer nedtonade att föredra i det långa loppet.

Läs mer om måleriarbeten på https://www.målarenstockholm.se.

12 Mar 2019