Kontakterna är viktiga

Man bör se över sitt elsystem då och då. Men lika viktigt är det att kolla sladdar och vägguttag så att de är säkra och fungerande. Anlita en elektriker till att inspektera allt med ström.

Installationer och andra elarbeten måste man anlita en certifierad elektriker för, men det bör man också göra för små saker. Det är farligt med el och man kan lätt få en stöt. Vill man att brandförsäkringen ska gälla bör man inte ha utfört egna elarbeten alls. Låt en professionell elektriker sköta allt som gäller det elektriska så vet du att du har nya och godkända material i sladdar och kontakter och att allt är rätt kopplat. Varenda jordad kontakt är viktig i ett hus, och du har stor nytta av att anlita yrkesfolk.

Snygga lampor på loppis

Många människor skulle aldrig drömma om att köpa elektriska prylar på loppis. Lamporna där kan ha legat slängda i fuktiga förråd, och eftersom tekniken går framåt är alla gamla eldrivna prylar ganska snart passé. Man vill inte betala för sådant skräp, som också kan vara farligt att använda.

Men det finns undantag. Det kan hända att du är ute efter en jättesnygg kristallkrona och du vet att den kostar tusentals kronor i en lampaffär. Så ligger den där framför dig på en loppis, och du känner att du bara måste köpa den. Då är det viktigt att du ber en elektriker dra om sladdarna och se till att den elektriska funktionen är säker och fullgod. Du tjänar ändå på affären.

15 Aug 2021