Köksrenovering behöver inte vara dyrt

Drömmer du om ett nytt kök? Det behöver faktiskt inte bli så dyrt som du kanske tror. Kostnaden beror helt på hur mycket du vill förändra. Du kan dessutom använda dig av ROT-avdraget.

Att få ett nytt och fräsch kök är det många som drömmer om. Men det kan kännas som ett alldeles för stort projekt och därför blir det aldrig av. Känner du igen dig? Köksrenovering behöver inte bli särskilt dyrt och det går att göra på ett smidigt sätt. Kostnaden av köket kommer givetvis bero på hur mycket du vill göra om i köket. Om det är så att du vill riva ut hela köket för att börja om från början med ett alldeles nytt kök från golv till tak så kan det bli svårare att hålla nere kostnaden. Då kan det underlätta om du tar hjälp av en entreprenör som ger dig en helhetslösning på köket. När en enda firma håller i allt så kan det nämligen bli billigare. Ha också i åtanke att du kan sänka själva arbetskostnaden med hjälp av ROT-avdraget. Det kommer absolut göra en skillnad i plånboken.

Hjälp med köksrenoveringen

Ska du satsa på ett helt nytt kök och det blir nödvändigt att göra jobb vid vatten och avlopp så bör du anlita firma som hjälper dig med din köksrenovering. Det är däremot inte alltid det behövs en totalrenovering för att göra en stor skillnad. Med hjälp av skickliga hantverkare kan du också göra vissa mindre justeringar i köket som kommer att göra att köket upplevs som helt annorlunda. Det känns dessutom alltid tryggare att ha skickliga hantverkare vid sin sida och de kan komma med förslag som du själv inte ens har tänkt på.

Vad kan du göra själv?

Det finns mycket du kan göra på egen hand om du vill ha en snabb uppfräschning av köket. Du kan till exempel byta ut luckor och skåpsdörrar för att på så sätt ändra interiören. Även att att byta ut köksbänken kan göra mycket. Om du istället vill ta tillvara på ditt gamla kök så kan du måla om köksluckorna och skåpsdörrarna till en annan kulör. Det kan du göra själv, men det går också utmärkt att lämna in dem för målning. Då används en färgspruta vilket ger ett perfekt resultat. Du kan även återanvända din köksbänk. Om den är i trä så blir den som ny med hjälp av slipning och efterbehandling.

6 Apr 2020