Jobba som snickare – det här kan du göra

Stort bygge i Stockholm eller köksrenovering i Örebro. Som snickare finns många olika möjligheter att variera sina arbetsdagar med olika typer av jobb men det kan också spela roll vilken typ av firma man jobbar för. Stor eller liten firma, i hemstaden eller på uppdrag i storstäder. För hantverkare kan man till stor del själv välja vad man vill, och inte vill göra om dagarna.

Stor variation

Som skickare finns goda möjligheter till varierande arbetsdagar men det kan dock spela roll vilken typ av firma man jobbar för. Vissa tar på sig alltifrån att genomföra en köksrenovering med färdiga stommar till riktigt stora arbeten som att bygga hela hus. Andra inriktar sig inom vissa områden och utför sedan bara den typen av jobb, och vissa små firmor tar av naturliga skäl bara på sig mindre typer av arbeten.

Olika jobb för en snickare

Jobba där du bor

Beroende på stadens storlek blir även utbudet och behovet av arbetskraft mycket begränsat. Bor du på en mindre ort kan du behöva vara bred i vilka tjänster som erbjuds för att få arbete hela dagarna. Jobbar du en större stad finns möjligheten att mer inrikta sig mot en viss tjänst. I medelstora städer, Örebro, Västerås och uppåt finns oftast möjligheten till specialisering. En del är även specialiserade enbart mot stora möbelvaruhus och jobbar med köksrenovering och installering på uppdrag av dem.

På uppdrag i andra städer

En snickare kan även få jobb i närliggande städer och vid större byggen även långt hemifrån. Även här beror det på vad man jobbar med för inriktning. Ibland lejer stora företag in hela firmor och ibland enskilda hantverkare för olika typer av jobb, och då är det inte helt ovanligt att man jobbar långa pass måndag – torsdag för att sedan vara ledig och kunna åka hem över helgen. Detta kan givetvis variera beroende på var man ska jobba och vilken typ av bygge det är. Vissa hantverkare ligger borta under längre perioder för att sedan även vara hemma under en längre tid.

Är det något som intresserar en kan man alltid kolla upp vad som gäller för olika platser och olika byggen, för att sedan kontakta ansvarig för att få veta mer och söka sig dit.

Det finns mängder av olika jobb för en snickare att ägna sig åt och det finns även stora chanser att själv välja vad man vill göra. Jobba för en firma som reser nya villor i Sundsvall, en som genomför köksrenovering och andra typer av byggnationer hemma hos privatpersoner i Örebro, eller satsa på att ta uppdrag på stora och tidskrävande byggen i storstäderna. Kanske tillhör man en av dom som vill göra lite av varje och då kan det vara en god idé att starta en egen firma.

3 Jul 2019