Isolering till hus i Uppsala

Isolering används i alla typer av hus i Uppsala. Det är ett sätt att behålla önskad temperatur inomhus, och även hålla alla slags ljud på en önskad nivå.

Vilken typ av hus man än bygger så använder man sig av någon slags isolering. Det är ett sätt att hålla rätt temperatur, önskvärd ljudnivå samt även en korrekt fukthalt. Men även om man har ett hus som har en isoleringsfaktor i själva yttermaterialet så kommer man använda isolering i innerväggar, golv och tak.

Den isolering man använder i Uppsala kan ha ett flertal olika sammansättningar. Det vanligaste är att man använder en isolering som är gjord av glas, sten eller trä. Där sten och trä har blivit mer och mer vanliga då glasullen har fibrer som gör det besvärligare att hantera. Vilken av dessa man använder kan även väljas på grund av pris eller vilka material man vill ha i sitt hus.

Rätt mängd isolering

När man ska räkna ut mängden isolering i Uppsala, till sitt hus, så bör man tänka på flera olika faktorer. Hur mycket kyla eller värme man vill stänga ute, och inne. Samt vilken ljudnivå man vill hålla inne eller ute. Ju mer isolering man har desto mindre uppvärmning krävs, exempelvis. Men samtidigt får man mindre boendeyta ju mer isolering man har.

Om man vill få riktlinjer gällande isoleringsslag eller mängd isolering, så kan man ta upp det med sin byggfirma, arkitekt eller konstruktör. Eller så kan man hitta mycket bra information online.

10 Oct 2022