Installera riktiga lampor i köket

De flesta mår bra av riktig belysning. Ska man arbeta i köket är det viktigt att man ser ordentligt. Alltså behöver man ändamålsenliga lampor för detta. Vill du ha inbyggda lampor eller kristallkrona? Varför inte en kristallkrona? Med tanke på hur mycket vi lägger på nya kök borde de absolut krönas med en vacker kristallkrona. Det är innovativt att tänka sig oväntade detaljer i inredning. Eventuellt passar kristallkronan bättre över matbordet? Det är bara din smak som avgör. Kom ihåg att om du behöver dra en ny kabel så bör du anlita en professionell elektriker. Det är enbart enkla förlängningssladdar som du som lekman får göra. Nya uttag bör en fackman göra. Vi behöver ju också alltfler uttag i köket. Vi använder fler och fler elektriska maskiner i köket, allt från bakmaskiner, fritöser till mikrovågsugnar, elvispar och juice-pressar.

Att planera köket

Hur använder du köket? Är ni många i familjen? Är man en stor familj kommer du att inse att det mesta görs i köket. Allt från läxläsning till TV tittande. Det är i köket det mesta händer. Kolla bara vad som händer under en fest. Oftast börjar festen i köket. Gästerna kanske väntar på att maten ska bli klar, eller så samlas man i köket för att få i sig några drinkar. Efter några timmar in i festen och den börjar lida mot sitt slut, samlas man på nytt i köket. Den här gången för att tillmötesgå törsten på nytt. Kanske någon sen nattmacka ska bredas. Köket har blivit en naturlig samlingsplats i våra hem. Ser man till exempel på kök som byggdes på 1950-talet, gjorde man dem väldigt små. Endast en, högst två skulle ägna sin tid i köket. Alla andra kördes ut till vardagsrummet. Var läxorna gjordes är höljt i dunkel. Är man däremot singel, kanske man inte ägnar så lång tid i köket. Hur kul är det om man är singel, och göra mat som tar timmar att tillaga, men två sekunder att äta upp? Därför är det många singlar som enbart äter frukosten hemma. Då har man inte så stort behov av ett stort kök med många eluttag. Oftast räcker det med eluttag för en mikrovågsugn och en vattenkokare.

Att planera matplatsen

På samma sätt handlar matplatsen om vilka behov man har i köket. Är man en stor familj behöver man säkert ett stort bord och många stolar, kanske en kökssoffa. Görs läxorna i köket, behövs också ordentlig upplysning med en stor lampa. Är man singel och enbart äter frukosten hemma, behövs inga stora bord. Kanske man bara har ett praktiskt matbord och två stolar. Många använder matbordet också som skrivbord. Lever man på liten yta är det viktigt att använda möbleringen för olika ändamål. Bor man i en liten etta, kan det  vara svårt att hitta utrymme för ett arbetsrum. Då brukar köket vara det givna stället där man jobbar hemma.

Många äter i vardagsrummet

Många är det som äter i vardagsrummet, framför TV:n. Både barnfamiljer och singlar, alla brukar passa på att äta något gott medan de tittar på TV. Det är fredagsmys med TV:n som underhållning. Singlar brukar äta och kollar på favoritprogrammet samtidigt. Andra passar på att  möblera i vardagsrummet dit man tar gästerna som bjuds över för en middag, till fest, högtider och andra sällsynta tillfällen. Ofta behöver man dra om elledningen för att få lampan ovanför matbordet, eller soffbordet. Ta kontakt med en riktig elektriker för att få det gjort på ett proffsigt och säkert sätt. Läs mer på denna site.

27 Dec 2017