Golventreprenad i Dalarna – slitstarka golv

Ett industrigolv utsätts för påfrestningar. Tung trafik med truckar och hög belastning med lastpallar. Kontakta en firma som utför golventreprenad i Dalarna.

Du är ansvarig för ett företag inom verkstadsindustrin som har tillverkning av tunga komponenter. Företagets fabrikslokaler räcker inte riktigt till och ni måste bygga till. Du är inte helt nöjd med golven i de befintliga lokalerna. På många ställen finns det sprickor som uppstått när truckförarna har ställt ner lastpallar lite väl häftigt.

Du funderar på att lägga om golven i de gamla lokalerna. De är i epoxiharts och har fungerat bra under lång tid. Men golv varar inte för evigt och någon gång måste de repareras eller läggas om. Vilken golvtyp ska du nu välja, är frågan.

Golventreprenad i Dalarna – totalansvar

Du har hört från andra företagare att akrylgolv har många fördelar som industrigolv. Ett sådant golv går att lägga snabbt och efter bara någon timme kan det beträdas. Det kan också läggas oavsett lufttemperaturen. Det läggs som massagolv och är självnivellerande och tolerant mot underlaget.

Du kontaktar en firma som arbetar med golventreprenad i Dalarna och som är experter på industrigolv. “Visst kan du lägga ett akrylgolv, men tänk på att epoxigolv har många fördelar”, menar en representant från firman. “Ett epoxigolv blir extremt slitstarkt och tål slag och stötar. Du får ett hygieniskt och lättstädat golv, som dessutom kan göras halkfritt. Golvet härdar snabbt och ditt driftstopp blir kort. Och om en skada trots allt skulle uppstå, så är golvet lätt att reparera.”

5 Feb 2023