Golvbutik i Stockholm som kan allt om parkettgolv

Vill du ha ett klassiskt golv med lång livslängd? I så fall ska du lägga in en parkett. Ta hjälp av en golvbutik i Stockholm som kan allt om olika trägolv.

Ett parkettgolv är genuint och klassiskt vilket gör att det passar både äldre och modern arkitektur. Parkettgolv är dessutom tåliga och har lång livslängd, bara man sköter om dem som man ska. Det är inte ovanligt med parkettgolv som är över hundra år gamla. Många som bygger nytt väljer att lägga parkett i hela bostaden, med undantag för badrum och toalett.

Fiskbensparkett är det mest klassiska men det finns även mosaikparkett, industriparkett och chevron. Vilket parkettgolv som passar bäst beror ofta på husets arkitektur. Men det är också viktigt att man väljer rätt träslag och storlek på parkettstavarna, men även valet av ytbehandling har betydelse.

Jämför priser mellan olika golvbutiker i Stockholm

Det kan vara knepigt att välja rätt parkettgolv och därför kan det vara bra att ta hjälp av en golvbutik som är specialiserade på parkett som exempelvis Parkettbutiken i Stockholm. De kan även berätta hur man bäst sköter om och vårdar parketten så att den håller sig snygg riktigt länge.

Hur mycket ett nytt parkettgolv kostar beror på träslag och tjocklek, men även arbetskostnaden och hur stort rummet är påverkar priset. Ibland kan priserna också skilja mellan olika golvföretag och det kan därför löna sig att ta in flera offerter. Men glöm inte bort att man som privatperson också kan använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden.

26 Jun 2023