Fräscha upp köket med färg

Känns ditt kök gammalt och trist? Har det kanske blivit lite väl slitet de senaste åren? Då är det nog på sin plats med en uppfräschning. Med lite målarfärg fixar du det enkelt och billigt.

Färg gör ju susen för det mesta när det handlar om känslan. Känslan av något nytt, något fräscht och något som blivit kärleksfullt ompysslat och omhändertaget. När det gäller kök är det ofta skåpluckorna som får ta allra mest stryk och som därmed slits mest. Fula, svårborttagna fläckar, små märken och lite fuktskador är vanligt. Här kan därför lite färg göra stor skillnad. Ser du till att göra ett bra grundarbete genom att slipa luckorna och spackla igen eventuella små jack och hål, så har du mycket vunnet. Då kommer den nya färgen sedan sitta snyggt.

Göra det själv eller överlåta till proffs

Ja, när grundarbetet är avklarat är det bara att köra igång med målningen. Välj en färg, fram med en bra pensel och måla på. Det bästa är om du har monterat ner alla luckor så att du kan måla dem när de ligger plant. Annars är risken att färgen rinner och det kommer inte att bli snyggt. Om man känner sig totalt oduglig på att måla kan man istället lämna in luckorna till en yrkeskunnig. Då lackerar de om luckorna åt dig. Resultatet kommer att bli toppklass! Oavsett vilket du väljer – att göra det själv eller lämna till proffs – kommer du förmodligen inte ångra dig. Lite färg gör alltid susen. Läs mer om kök på denna webbsida: https://www.kököstersund.se 

20 Nov 2020