Fönstermålning till alla era fönster i Stockholm

Fönstermålning är både viktigt och gör stor skillnad. En liten detalj som gör att hela huset känns trevligare. Renovera fönstren på er bostad i Stockholm.

Visste du att träfönster bör renoveras vart sjunde till tionde år? Det är oftare än vad många tror, och därför får många fönster bara förfalla. Riktigt gamla fönster kan behöva renoveras ännu oftare. Speciellt om träet har börjat ruttna eller spricka. Det är lätt att få tag på någon som kan utföra noggrann fönstermålning i Stockholm.

När ni underhåller era fönster så tar ni hand om hela er byggnad, eftersom fönstren verkligen är en öppning in till hela huset. Det är fönstren som skyddar er vardag mot väder och vind. Det gör också fönstren till den mest utsatta delen på huset. Kyla och regn tär hårt på fönstren och det är viktigt att ni ser över dem med jämna mellanrum.

Fönstermålning eller en hel fönsterrenovering?

Ibland räcker det med en enkel uppfräschning av målarfärgen. Den gamla färgen skrapas då bort till viss del och slipas lätt. Enklare reparationer kan utföras, som att åtgärda gamla skruvhål eller så. Sedan målas fönstren om och du har nya, fräscha fönster som håller i ytterligare sju till tio år.

Om fönstren är mer allvarligt skadade, eller om de är extremt gamla så kan de behöva en mer omständlig process. Till exempel så kan man ibland behöva byta kitt. Det är kittet som ser till så att fönsterrutan hålls på plats och att det inte släpps in någon fukt eller kyla den vägen. Så håll fönstren i gott skick.

11 Jun 2023