Epoxigolv klarar trycket

Vid byggen av exempelvis garage krävs golv som klarar av tyngden av fordon. Väljer man ett epoxigolv kan man få den tjocklek som krävs för att klara jobbet.

Hyreshusets ägare hade varit tvungen lära sig en hel del då han bestämde sig för att bygga sitt första hus. Lyckligtvis finns det massor av hjälp att få av yrkeskunniga personer inom många olika områden. Byggfirman han hyrt in hade alla kontakter som behövdes. Det fanns en sak som han hade behövt fundera på.

Den saken var valet av golv. Inte i lägenheterna, utan i garaget. Istället för att göra några få små hade han byggt ett öppet garage på hela bottenplanet. Där behövde han ett golv som var starkt och klarade av mycket slitage. Samtidigt var det viktigt att det var enkelt att städa.

Epoxigolv blir perfekt

Husägaren hade inte behövt bekymra sig. Chefen på bygget visste på råd. Klart att det ska vara ett slitstarkt epoxigolv. Det är lite annorlunda än andra. Golvet är som en pasta som läggs över golvet och sedan får stelna. På grund av det blir det aldrig några skarvar där vatten kan tränga ner. Ägaren nickar godkännande. Så får det bli.

När golvet var på plats förstod ägaren precis vad byggchefen hade menat. Epoxigolvet är helt slätt och men är för den delen inte halt. Att städa i garaget kommer att bli enkelt oavsett om han väljer en städfirma som städar med maskin eller en som spolar golvet. Hur som helst var han riktigt nöjd.

10 Oct 2022