Enkelt och billigt sätt att förändra köket

Vill man förändra köket med ganska små medel så finns det några enkla knep att ta till. Förutom att måla väggarna och köksluckorna så kan man göra en stor förändring genom att byta bänkskivan.

Ibland behöver man bara en förändring. Det kanske inte är något man är missnöjd med egentligen. Man har bara tröttnat på att ha samma inredning och färger i sitt hem. Tittar man i heminredningstidningar så kan man få se de mest underbara köken. Säkert även ett och annat som man inte riktigt passar smaken. Men ändå känns det kul att få se andra lösningar som finns tillgängliga om man vill.

Det är ju välkänt att det är snabbt, billigt och enkelt att måla om väggarna i ett rum. Men kanske har man redan en färg som man är nöjd med. Eller så är väggarna tapetserade med någon trevlig tapet. Så där känner man inte att man vill göra någon förändring. Golvet är en ganska stor åtgärd där man antingen ska byta golvet helt och hållet, eller så ska man slipa och behandla om med samma eller någon annan behandling och kulör. Köksluckorna är också ganska enkla att måla om eller byta. Så det finns en hel del olika val att ta ställning till om man vill.

Bänk och kakel

Två små ytor i köket som ändå gör en väldigt stor skillnad är ytan ovanför diskbänken, samt själva diskbänken. Där finns det en mängd olika material och färger som man kan välja bland. Något som blivit mycket populärt är att sätta plåt på både väggen och hela diskbänken. Ett tåligt material som är lite annorlunda och kul. Dessutom är det lätt att hålla rent. Men det ger samtidigt en ganska industriell look som inte alla vill ha i sina hem.

Kapa i valfri längd

Väljer man att förändra köket genom en bänkskiva i Göteborg så kan man ofta välja den helt själv, antingen i butik eller på nätet. Det man ska tänka på är att bänkskivan går att kapa till precis den längden som man önskar. Om man ska fälla in diskhon så bör man även ta med den till butiken för att få en utsågning gjord. Detta om man inte gör det hemma på plats. Men var mycket noga med millimetrarna. Om man kapar skivan för kort så är det inte så lätt att kunna reparera detta på ett bra sätt.

8 Oct 2020