Detta bör du byta ut i köket

Ska du renovera köket? Ibland kan man göra partiella förändringar, som inte behöver inbegripa så stora förändringar. Då gäller det att veta vilka delar av köket som först och främst behöver bytas ut. Vad i köket är det vi sliter mest på det? Förutom vitvaror, som kan behöva bytas ut med minst 15 års mellanrum, om inte oftare, är det alla ytor som vi använder mest, som kräver en renovering. 

Byt detta med jämna mellanrum

Golv: att golvet slits ut snabbt är knappast någon överraskning. Det är där vi går fram och tillbaka varje dag. Det är där vi klampar in med smutsiga skor. Det är där barnen leker, om vi har familj. Det är där våra husdjur springer fram och tillbaka med sina klor. Det är där vi drar våra möbler fram och tillbaka – och det är där vi spiller vatten och mat. Då är det ju självklart att då det kommer till golv borde vi välja det mest hållbara co som tål slitage och nötning bäst. Varför inte välja ett golv i stenplattor? Är man rädd för ett kallt golv, kan man latin installera en golvvärme. Då behöver man ingen annan värmekälla.

Arbetsbänk: det är på arbetsbänken som vi gör all mat. Vi ställer våra kastruller, och andra matlagningsutrustning på arbetsbänkarna. Det är här vi ställer matporslinet och besticken, glas och allt annat innan vi dukar borden för våra måltider. Det är här barnen klättrar (och husdjuren?) när de vill nå något i köksskåpen. Det är här de sitter när de umgås i köket. Det är otroligt mycket våra arbetsbänkar får utstå, mycket mer än föräldrarna känner till. 

Diskhon: detta är platsen där det mesta sker; diskning, sköljning och det är hit alla heta vätskor hamnar, plus matrester och andra sopor. Här blir det ofta smutsigt. Och smuts sliter ut i kök. Behövs något bytas ut i kök, är det diskhon som behöver förnyas.

Stenmaterial mycket trendigt och tidlöst

Skaffar du dig bänkskivor i sten, du material som håller sig länge över tid. Det är tidlöst och populärt. Det andas även lyx och hållbarhet. Vi har ju sett en inredningstrend som har gått i industristil. Vi har sett renoveringar där man har murat hela väggar för att få den rätta industristilen. Vad är då bättre än att inreda med stenmaterial? Det kan du göra både när det kommer till stenskvivor på golv, på bänkskivor i både kök och badrum. Läs mer här om du vill besöka en stenhandel som säljer bänkskivor i Stockholm.

30 Mar 2018