Då det är dags att renovera ditt kök

När renoverade du senaste ditt kök? Många tänker att det är ett stort och kostsamt projekt, men man kan med ganska små medel förnya ett kök, lägga ett nytt golv är ett av dem. Numera finns ett stort urval av mattor och trägolv som passar in i ett kök. Lägger man ett trägolv, kanske man tänker att det slits väldigt mycket av spill och av att man våttorkar det ofta. Men man kan lacka trägolv som skyddar det mot den sortens slitage. Och när det är riktigt slitet kan man slipa det och få fram en ny yta som man på nytt kan lacka för lång hållbarhet. Annars är mattor väldigt praktiska att lägga i kök. Här går vi igenom några enkla knep på hur du kan förnya köket på ett sätt som inte tar mycket resurser i anspråk.

Trägolv

Ett trägolv i köket höjer genast värdet på det betydligt. Det är vackert med trägolv i köket. Man kan välja träsort efter tycke och smak. Vill man ha ett hållbart trägolv kan man välja ek. Om man vill ha ett enhetligt golv och inte lägga parkett kan man göra lägga golvet i tiljor (breda plankor) vilket kan ge ett rustikt utseende. Men man kan med fördel även lägga parkett i köket. Då får man ett vackert mönster på golvet. Man kan blanda olika träsorter för att få ett mer elegant mönster på köksgolvet.

Linoleummatta

Man kan lägga en linoleummatta. Dem kan man slipa åtminstone två, tre gånger innan det är dags att byta ut dem. Då kan du välja mönster och färg och nyans. Numera gillar vi ju färger i rött, rosa, grönt och mörkare färger som svart eller mörkgrått. Varför inte våga på ett snyggt mönster på köksgolvet? Det ger ett helt nytt intryck av köket.

Plastmatta

En plastmatta i köket är det mest praktiska, det kan du städa hur många gånger som helst och kräver inget underhåll, som trägolv eller linoleumgolv gör. Dem kan du inte tvätta med annat än enbart grön såpa. Annars mister de sin glans och ser slitna ut utan att vara det.

Hitta en professionell mattläggare

Ta kontakt med en bra mattläggare för att få ett bra resultat när du byter golv. En mattläggare har erfarenhet av alla sorts golv och kan lägga det så det blir snyggt och utan luftbubblor. Vill du lägga ett trägolv är det bäst att en golvläggare lägger det. Vill du dessutom ha golvvärme bör du enbart låta en golvläggare göra det åt dig eftersom en sådan vet vilka värmesystem som är bäst för den matta som du vill lägga.

6 Mar 2018