Catering till taklagsfesten

Renoveringar är populära och fler svenskar väljer att använda det generösa skatteavdrag som är möjligt att delvis finansiera en professionell sådan. Två vanliga områden är köket och badrummet och det är också väldigt bra att man lägger sitt Rot-avdrag just där. Detta då dessa båda rum ständigt är i toppen då det handlar om vattenskador.

Det vi ska tillägga är att ett Rot-avdrag ger möjlighet till en skatterabatt på 30% av den totala arbetskostnaden; detta är personligt och har ett tak på 50.000 kronor. En köksrenovering är ingenting som sker i en handvändning. Tvärtom: det är ett projekt som tar tid - även om man anlitat professionella yrkesmän - och som ställer vardagens behov åt sidan medan det pågår.

Menas: du kan inte laga mat i den omfattning du normalt gör, du kommer att få se ditt hem förvandlas till ett inferno av damm, smuts och oljud och du kommer att få vänja dig vid att byggarbetare finns i hemmet mellan 07-16.00. Belöningen är i slutändan stor och i form av ett nytt kök. Det anser vi är värt att fira. Har du överlevt påfrestningarna så är det något som bör firas, och det bör ske i det nya köket - men utan att du själv lagar maten. Vårt förslag är att du anlitar ett företag inom catering och fullt ut njuter av den taklagsfest du bjuder vänner och släkt på.

Catering i Stockholm - en tjänst utöver det vanliga

Catering kan komma i olika skepnader och där du själv bestämmer vilken form som bäst passar den fest/tillställning du tänkt bjuda på. Vid en taklagsfest i ett nytt kök skulle vi definitivt rekommendera en lite mer mingelvänlig catering där du kanske sneglar åt någon form av buffé.

Buffé? Är inte det väldigt slabbigt och där maten är trist? Det beror helt på vilket företag du väljer. Catering och en buffé från rätt företag är en upplevelse och något som man minns. Vi kan ge ett axplock från en sådan meny och se om det börjar vattnas i din mun.

  • Rökt lax med aioli.
  • Säsongens primörer.
  • Salsa Verde
  • Västerbotten- och potatisbakelse.
  • Marinerad porkroast med grillad citron.
  • Fikonmarmelad, portvin och lagerblad.
  • Majskyckling i citronsås, serverad med fänkål.
  • Gubbröra med forellrom

Vad sägs? Inte alls så tokigt, eller hur? Detta var alltså dessutom bara ett axplock. En viktig sak att tillägga - egentligen två - är att det finns ypperliga alternativ även på den vegetariska sidan. Catering - speciellt i Stockholm - har blivit en tjänst där alla personliga preferenser uppfylls. Äter man inte kött så blir man inte exkluderad och hänvisad till en skål med gurka, sallad och några tomater. Tvärtom: de vegetariska menyerna är genomtänkta och tillagade med samma omsorg som de rätter som innehåller kött, fisk eller fågel.

Dryck då? Vill du servera vin och öl som verkligen passar din valda catering så rekommenderas att du söker serveringstillstånd (det sköter företaget du anlitar). Genom detta så får du en heltäckande tjänst som förvisso kostar lite extra - ett tillstånd kostar runt 1000 kronor att ansöka om - men som verkligen sätter pricken över i:et. Hur många gånger firar du egentligen att du har ett helt nytt kök i bostaden?

Läs mer om catering på https://cicada.se/.

18 Dec 2018