Byggfirma Stockholm - frågor & svar

Vilka projekt kräver en byggfirma i Stockholm och vilka typer av renoveringar kan man själv som privatperson hugga in på? Det handlar alltid om att hitta en balans och där man utgår från sig själv. Rent allmänt dock så ser man att många tenderar att överskatta sina egna förmågor och samtidigt också underskatta den svårighetsgrad ett byggprojekt - oavsett vilket - bjuder.

Det skapar frustration, det leder till irritation inom familjen - det är inte roligt att leva i ett byggkaos! - och det kostar också en massa pengar som en direkt följd av att man gör fel och tvingas börja om. Fördelen med att anlita en byggfirma i Stockholm är att du får ett professionellt jobb utfört till ett fast pris - och där du dessutom också får en garanti som ger trygghet i framtiden.

Många skulle tjäna på att direkt anlita en byggfirma snarare än att på egen hand stånga sig blodig mot ett projekt som inte rör sig i den riktning man tänkt sig. Vi tänkte här passa på att svara på några frågor angående en byggfirma i Stockholm och genom detta ytterligare visa på varför en sådan bör vara ditt första val i framtiden - enligt följande:

Varför anlita en byggfirma i Stockholm?

Av den enkla anledningen att du garanteras ett professionellt utförande som följer de krav och regler som finns. Vid exempelvis en badrumsrenovering är detta extra viktigt då försäkringsbolag idag ställer hårda krav på ett fackmannamässigt utförande.

Kan jag använda mig av Rot-avdraget?

Ja, men det förutsätter att den byggfirma i Stockholm du anlitar är registrerad för F-skatt och att du själv är berättigad att använda denna skattereduktion. Kolla detta med Skatteverket innan!

Kan jag anlita en och samma byggfirma för ett större projekt?

Ja, om företaget i fråga har den kapaciteten. Vid många projekt så handlar det om mer än att bara snickra och bygga. Man ska dra vatten, el och kanske kakla. Detta innebär inte att du måste anlita en elektriker, en rörmokare och en plattsättare och rodda med deras arbete. Genom att välja en byggfirma i Stockholm som erbjuder totalentreprenad så lämnar du över ansvaret till dem. Det leder till ett effektivare och tryggare arbete. Just den entreprenadformen är alltid att rekommendera vid större, mer komplexa projekt.

15 Jan 2023