Att tänka på när man ska renovera badrummet

Om man ska renovera sitt badrum så är det några saker som man ska ha i åtanke innan – först och främst så ska man vara medveten om att man helt enkelt inte får göra allting själv. Du kan inte utföra el och vvs-jobb utan att ha ett speciellt certifikat för detta utan måste vända dig till en behörig firma. Man ska också veta att kakeljobb och annat som brukar ingå då man renoverar sitt badrum inte är någonting som man gör i handvändning – du får alltså göra det, men var då beredd på att det tar en hel del tid och är väldigt svårt. Att renovera sitt badrum är alltså ofta något som man anlitar ett företag för att genomföra.

Detta märks kanske mest i större städer som Stockholm där man omsättningen mellan lägenheter är stor och många genom att renovera sitt badrum vill sätta sin egen prägel på det nya boendet. En annan aspekt är det ekonomiska – i Stockholm kan du genom att renovera ditt badrum höja värdet på ditt boende och därmed tjäna mycket pengar vid en eventuell vidareförsäljning. Detta är också något som många gör – man köper en lägenhet med lite sämre kök och badrum och anlitar därefter en firma som renoverar dessa och sedan säljer man för ett högre pris än vad man köpte för.

Det här är en sak som dock fungerar bäst i Stockholm där bostadsmarknaden är hetare än vad den är i mindre städer – du tjänar helt enkel mer på att renovera ditt badrum i Stockholm än vad du kanske skulle göra i exempelvis Härnösand. Detta sett ur en ekonomisk aspekt, rent trivselmässigt fungerar naturligtvis ett renoverat badrum lika bra oavsett om man bor i Stockholm eller någon annanstans.

Renovera badrum i Stockholm – är det dyrt?

Generellt kan man säga att det är lite dyrare att renovera badrum i Stockholm än vad det är i övriga Sverige. Detta beror på att företagen helt enkelt är lite dyrare i Stockholm – detta gäller dock inte bara för att renovera badrum utan i samtliga branscher. Men, å andra sidan kan man komma undan ganska billigt i Stockholm också – detta beror på att det är högre konkurrens bland företagen där.

Ta exemplet att renovera badrum, bara där kan du i Stockholm hitta ett stort urval av firmor som sysslar med detta och därmed vända dig till flera olika för att pressa priserna. Det blir svårare i en mindre ort, men då är å andra sidan priset lägre till en början. Att renovera sitt badrum i Stockholm kostar alltså generellt lite mer men då priserna tack vare konkurrensen kan hållas nere så behöver det ändå inte vara alltför dyrt. Naturligtvis spelar även saker som material, storlek, och hur du ska renovera i badrummet in – men det gäller ju inte bara i Stockholm utan i hela Sverige.

27 Jun 2017