Att lägga fiskbensparkett kräver experthjälp

Vill du lägga fiskbensparkett i hemmet ska du anlita en ansedd firma. Det är inte helt lätt att få det på plats, så det är ingen bra idé att göra det själv.

Visst skulle det vara snyggt med fiskbensparkett? Det finns få saker som lyfter skönheten i ett rum på samma sätt. Om du leker med tanken på att lägga in en parkett så gör du klokt i att anlita proffs till att utföra arbetet. Det är absolut ingen bra idé för en ovan person att lägga fiskbensparkett på egen hand.

Svårigheten ligger i att placera stavarna helt rätt. Gör man det minsta fel i början kommer det spåras över hela golvet. Det är som att felet fortplantar sig och allt blir bara värre. Det handlar om precision, mått och vinklar. Underlaget ska vara alldeles plant också. Annars går det illa.

Fiskbensparkett kan du lägga om du är mycket noggrann

Även om ett proffs är att föredra så finns det ju andra alternativ. Att lägga sin egen fiskbensparkett är förstås helt möjligt. Då behöver man först utrusta sig med en stor portion tålamod. Lägg till mycket lugn och en envis vilja att göra rätt från början, samt en och annan instruktionsvideo.

Du kan lägga fiskbensparkett på flera olika underlag. Det kan till exempel ligga på ett betonggolv. Andra underlag kan vara plywood eller vanliga spånskivor. Har du redan ett befintligt trägolv som är gjort av gamla hederliga plankor går det alldeles utmärkt att lägga fiskbensparkett på det underlaget. Ta reda på mer om fiskbensparkett på denna hemsida: www.läggafiskbensparkett.se

22 May 2022