Att köpa container är en kostsam historia

Syftet med att köpa container kan vara att underlätta lossning eller lastning av transportfordon. Kanske vill du ha tillgång till ett tillfälligt lagerutrymme?

När du ska köpa container och komma över en som är riktigt stor innebär det att du behöver hosta upp en rejäl slant. En lite mindre container kan du hitta för några tusenlappar. De riktigt stora kan närma sig miljonen. Det är alltså ett stort spann på priser när det gäller olika slags containers.

De olika priserna har att göra med materialet och storleken på containern. Ska du ha en riktigt liten container som inte behöver vara så hållbar så bidrar det självklart till ett lägre pris. Ska den hålla för tunga laster och kunna lastas om flera gånger behöver det vara starkt material och bra kvalitet.

Köpa container som är begagnad eller ny?

Ska du ha en container till ett tillfälligt arrangemang kan det passa bra med en begangnad. Du kanske har ditt arrangemang återkommande varje år och vill ha köpa container i stället för att hyra. Då kan du ju samtidigt förvara sakerna du använder i containern under året. Det är en bra lösning på flera problem.

Det går att köpa container som är både bra och begagnade. Likaså går det att köpa sprillans nya. Det går även att hyra både begagnade och nya containrar. Det handlar hela tiden om hur det kan vara till nytta för dig. I slutändan är det du som tar det avgörande beslutet om att köpa eller hyra.

13 Jun 2022