Årets snyggaste färger till köket

Har du följt med i färgtrenderna för i år? Då kanske du har märkt att den stil som man oftast har kallat den "skandinaviska stilen" är över. Det är lite oklart vad som menas med den "skandinaviska stilen", men antagligen menas den stil med mycket vit inredning som har gått i kombination med svart och grått, numera är över. Nu ser vi i stället en explosion av färger; grönt som går mot grått, rosa som går mot grått och terracotta-färg, gult, pasteller och tapeter som går i olika blommönster och andra mönster. Med det vill vi säga att mönster, generellt sätt på tapeter verkligen har kommit tillbaka.

Så väljer du rätt färg i köket

Att stå i en färghandel och välja färg till sitt kök är svårt. Det är sällan som man har sammt belysning hemma som det är i färghandeln. Dessutom ter sig färgerna helt annorlunda på en färgsticka och hur den ter sig på väggen i ditt kök. Därför brukar de flesta färghandlare alltid sälja små burkar med textfärg osm du kan gå hem och måla en liten bit på väggen med och se hur färgen ter sig i ditt kök. På samma sätt kan du tapetsera en liten bit på väggen med en tapet och se hur tapeten ter sig i ditt kök. På det sättet kan du se hur tapeten eller färgen ter sig i de olika ljusförhållanden som du har i köket. En färg som ser snygg ut på en färgsticka kan bli helt annorlunda på en hel vägg, så egentligen kommer du inte att se hur färgen ter sig på hela väggen.

Inred ljust så du blir pigg på morgnarna

Med de olika färgtrender som vi ser just nu är det mycket som är mörkt i köksinredningar. Ändå rekommenderar vi att inreda i ljusa färger till köksinredningen. Det hjälper till när man är trött på morgnarna och vill vakna. Alla slags gula nyanser piggar upp, liksom rött. Man måste inte ha så färggrannt i köket, om man inte vill. Det är lätt att man tänkar att det är snyggt med färger, men det gäller att man gillar färgerna i längden. Därför är det en bra idé att inreda i nyanser som man kommer att gilla och såt ut med under längre tid.

Anlita målerifirma i Stockholm. Att måla själv kan tyckas lätt, men det är bra mycket svårare om man vill få det snyggt. Det tar lång tid att få underarbetet att bli snyggt om man inte har gjort det flera gånger tidigare, och vet hur du ska göra. Dessutom är det viktigt att du är noggrann och tar den tid som du behöver på dig för att alla delar ska bli bra. Här kan du läsa mer om en målerifirma i Stockholm.

22 Oct 2018