Arborist Stockholm - vanliga frågor

Har du ett träd på din tomt i Stockholm som ser ut att vara dött? Står det ett träd och skymmer utsikten eller är det placerat i ett läge som skymmer din kvällssol? Det kan finnas en massa olika skäl till varför en trädfällning ska ske, men oavsett vilket så gäller det att man också ser till att en sådan sker på ett säkert sätt. Det innebär att du alltid bör ta hjälp av en professionell arborist i Stockholm. Arborist, tänker många och kliar sig i huvudet: vad är det?

Vi tänkte gå igenom lite kring arborister i Stockholm och göra det genom att svara på några vanliga frågor om trädfällning och om andra områden där en arborist kan göra skillnad. Enligt följande:

Vad gör en arborist i Stockholm?

En arborist är en expert på all typ av trädvård och är utbildad för trädfällning. Oavsett om det handlar om träd av en större storlek, om träd som står placerade i ett tättbebyggt område eller om träd som behöver beskäras på en extremt hög höjd så kan arborister i Stockholm göra jobbet. Viktigt är emellertid att du som beställare säkerställer kvalitet genom att se över vilka utbildningar man genomfört och vilka certifikat man har. Tyvärr sker fusk.

Kan jag inte själv fälla ett träd?

Det skulle vi definitivt avråda dig från. Trädfällning är farligt och varje år förolyckas flera svenskar i samband med att man fäller träd i exempelvis skogen. Minsta misstag kan bli enormt ödesdigert och man måste räkna på allt från storlek, avstånd till exempelvis hus och hur väder och vind ser ut. Det är inte bara att ta fram motorsågen. Tror man det, ja, då är man ute på djupt vatten.

Vad bör jag tänka på i samband med trädfällning?

Dels så måste du, som ovan nämnts, tänka på att välja en utbildad och erfaren arborist i Stockholm, men dels så bör du även säkerställa att du de facto får fälla trädet. Det kan krävas ett marklov för detta. Kolla med din kommun om hur detaljplanen ser ut där du bor. En annan viktig detalj handlar om att ta hjälp hela vägen. Se till trädet fraktas bort och att en stubbfräsning inkluderas i priset du betalar.

14 Dec 2022