Anlita professionell hjälp vid montering av markiser

Fler och fler husägare i Sverige har åter börjat upptäcka fördelarna som finns i att använda markiser snarare än det tråkigare alternativet i form av persienner och detta är också något som rekommenderas. Markiser är ett perfekt solskydd som dessutom alltid ger ett hus en mer lyxig känsla – ett relativt billigt sätt att nå en snabb – och snygg! – förändring rent exteriört på ett hus.

Dessutom – och här har vi förmodligen den största anledningen till att fler väljer markiser idag – så håller de en betydligt högre kvalitet än vad de gjorde förr: dagens modeller är framtagna mer med vår svenska vinter och vårt klimat i åtanke; något som inte skedde förr och som också var anledningen till att de ofta gick sönder efter bara något år. Man får – helt enkelt – mer för sina pengar idag än vad man fick för några år sedan då man investerade i markiser som husägare.

Det som dock fortfarande rekommenderas och som många husägare glömmer bort är att man bör använda sig av professionell hjälp vid själva monteringen av sina markiser. Jobbet i sig är tungt och slitsamt; men vi menar att professionell hjälp bör anlitats även av andra skäl utöver den fysiska aspekten, särskilt här om man har sitt hus i ett tätbebyggt område.

Vi kan här säga att det handlar om att du äger ett hus strax utanför Stockholm och att området där detta ligger är väldigt tätbebyggt och att detta i allra högsta grad ska vägas in då du monterar dina markiser. Markiser får nämligen inte på något sätt störa dina grannar utan de måste anpassas efter din tomt. Om ditt hus ligger nära dina grannar – ja, då måste dina markiser hålla sig på sin tomt; detsamma om det exempelvis skulle löpa en gång- eller en cykelväg i närheten. Bäst är således att du redan innan du köper dina markiser ser till att en professionell montör mäter, beräknar och skräddarsyr dina markiser innan han monterar dem på ditt hus.

Använd rot-avdraget för dina markiser

Många gör fel i detta och köper markiser utan någon som helst tanke på att de kan komma att påverka omgivningen negativt och där de sedan också tvingas köpa nya. Markiser måste alltid anpassas efter hur området ser ut och här krävs det ofta professionell hjälp.

Gällande själva kostnaden för montering så är denna i dagsläget ytterst förmånlig då den omfattas av rot-avdraget och där man som privatperson i och med detta kan dra av upp till halva arbetskostnaden på sin deklaration och sedan få tillbaka summan på sin skatt. Detta gäller över hela Sverige och är – naturligtvis – inte bara exkluderat för montering av markiser på hus i områden där husen står tätt inpå varandra.

 

10 Dec 2017