2020 års trender inom kök

Önskar du dig också en snygg köksrenovering i Nyköping? Inför det nya året kanske det är dags att renovera om i köket? Har du redan nu bestämt dig för hur renoveringen ska se ut och hur köket ska bli? Här kommer några inspirerande bilder på kök som trendar under 2020.

Bland det absolut mest trendiga som man kan tänka sig när det kommer till renoveringar är att återanvända det material som redan finns. Genom att inte bara riva ut allt utan låta allt som fortfarande är fräscht och som fungerar finnas kvar, men måla om, så kan man spara på miljön. Mer och mer kommer förmodligen detta att bli ett fullgott alternativ till köksrenoveringar under år som kommer. Så här kan man också göra.

Måla enhetligt i köket

På bilden har man målat väggar och köksskåp i samma färger som kökshyllor utan skåpdörrar. Har man en god ordning som på bilden behöver man inga skåpdörrar att gömma porslinet bakom. Har man fina saker som man gärna visar upp, duger det alldeles väl att inte ha skåpdörrar i det lantliga köket i äldre stil. Satsar man på att måla om träpanel kan man ta en lite mer glansig färg i kök. Då ser man när det är rent på väggarna.

Kakla med "bubbligt" kakel

Men sedan kan man vara trött på sitt gamla kök och vilja riva ut precis allt och få göra köket riktigt modernt igen. Då kan man kakla med vitt kakel och inreda med vit köksinredning. Blanda gärna det vita med trädetaljer och träfärg. På så sätt får man ett mer levande kök. Kaklet med "bubblig" yta är speciellt trendigt i år. Att matcha vitt med vitt är heller ingen dum idé. På så sätt får man ett intryck av att köket är större än vad det egentligen är.

Använd stenmaterial i kök

Sten och marmor i köket skänker alltid en känsla av lyx. Stenmaterialet kan du både klä väggarna med, använda som bordsskiva och lägga golv med. Inreder du med stenskivor blir hela köket rikigt lyxigt, med hög kvalitet och lång hållbarhet. Något mer hållbarare material får du leta länge efter. Om du vill ha ett hållbart kök är det stenskivor som gäller. Väljer du kompositsten som på bilden kan du i princip välja vilken färg som helst. Den kan du nämligen färga i valfri färg. Väljer man spralliga färger på kompositstenen kan du få ett ganska plastigt utseende. Men väljer du marmor som stenskiva får du en fin ådring på marmorn som är ett mycket populärt mönster.

12 Dec 2019