Din rivning kan kräva professionell hjälp

Det kan vara lätt att se ett byggprojekt på fel sätt och där man enbart räknar det första hammarslaget som startskott. Det vill säga, som privatperson så ser man gärna saker ur det perspektivet och man räknar tiden därefter. Ska man exempelvis genomföra en köksrenovering i Stockholm så räknar man att en sådan ska ta en viss tid, man kanske tar ledigt från jobbet eller anlitar ett företag för två veckor och därefter så inser man att man avsatt för lite tid och man får en högre kostnad som ett brev på posten. För – förenklat här – hur ska du kunna bygga om du inte genomfört en rivning innan?

Ditt byggprojekt börjar inte med att du slår i en spik – det börjar när du dra ut en sådan och om rivning ska vi titta lite närmare på här. Det finns nämligen en generell uppfattning om att rivning är en lätt sak att genomföra och att allt som behövs är att hyra en container och där man därefter slänger allting i denna.

Något som av förklarliga skäl inte stämmer och som definitivt inte passar alla. Med detta menar vi att man måste göra skillnad på en rivning och en rivning och att en sådan i en villa mycket väl (med rätt kunskap om återvinning och rätt kunskap gällande sortering) kan följa ett sådant scenario.

En rivning i Stockholm är annorlunda

Ser man istället till en rivning i en fastighet i Stockholm så tillkommer helt andra regler vid en rivning och där kan man av förklarliga skäl inte börja kasta ut material från ett gammalt kök från sin balkong. Här riskerar man att skada tredje person och därför så måste man också se till att vedertagna regler och lagar verkligen följs vid en rivning. Något man enklast gör genom att anlita professionell hjälp och där man som privatperson i Stockholm således ser till att även inkludera kostnaden för detta i den budget man satt upp för sin renovering.

Det finns skräckexempel på hur en rivning i Stockholm sett ut och där en privatperson skaffat sig de stora säckarna  - big bag – som brukar användas och där man fyllt dessa i sin lägenhet för att sedan inse att de är för tunga – naturligtvis – för att bära och där de dessutom inte går att lyfta ut med kran via exempelvis balkongen.

Kort sagt; en rivning innebär mer än att bara gå loss med en slägga – den kräver kunskap om återvinning, miljöavfall, gifter och material och – framförallt – den kräver en god planering. Ju bättre man sköter sin rivning, desto bättre blir också det färdiga resultatet och detta oavsett vilket projekt man ska genomföra.

15 Jan 2016